Poğaça cu ayran

Postat de Giana in Piine
20 Mai 2014 | 39504 vizualizari
Poğaça cu ayran

Se pregatesc foarte usor intr-un timp foarte scurt.

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 200 ml ayran (http://www.bucataras.ro/retete/ayran-51692.html) sau iaurt mai apos/sana
  • 50 g unt topit
  • 1 ou (albusul se foloseste in aluat iar galbenusul pentru uns chiflele deasupra)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 200 g branza
  • 100 g cascaval
  • 7-8 crengute de patrunjel
  • 5 crengute de marar

Mod de preparare

Se separa galbenusul de ou de albus, galbenusul se va folosi pt uns pogacelele. Verdeata se toaca marunt. Branza si cascavalul se dau prin razatoarea mica.

Intr-un bol mare punem faina, in mijloc se presara bicarbonatul peste care picuram zeama de lamaie. Se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, daca este nevoie se mai poate adauga putina faina. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Se formeaza bilute din aluat pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei, lasand putin spatiu intre ele. Ungem bilutele cu galbenus de ou si introducem tava in cuptorul incins la 180`. Timp de coacere maxim 25-30 minute, in functie de tipul de cuptor.

Se servesc calde sau reci langa un pahar de ayran sau ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poğaça cu ayran" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Paine rapida cu iaurt

Postat de momo121

Paine rapida cu iaurt

Oul il batem cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat lipicios si moale. Il turnam intr-o tava...

Citeste continuarea

Paine cu rosii uscate si cimbru

Postat de andaoana

Paine cu rosii uscate si cimbru

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina. Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2014, 12:33
cred ca sunt bune, merita incercate
la 20.05.2014, 12:37
la 20.05.2014, 13:00
imi place
la 20.05.2014, 13:10
bune bune
la 20.05.2014, 13:16

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking