Poğaça cu ayran

Postat de Giana in Piine
20 Mai 2014 | 39522 vizualizari
Poğaça cu ayran

Se pregatesc foarte usor intr-un timp foarte scurt.

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 200 ml ayran (http://www.bucataras.ro/retete/ayran-51692.html) sau iaurt mai apos/sana
  • 50 g unt topit
  • 1 ou (albusul se foloseste in aluat iar galbenusul pentru uns chiflele deasupra)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 200 g branza
  • 100 g cascaval
  • 7-8 crengute de patrunjel
  • 5 crengute de marar

Mod de preparare

Se separa galbenusul de ou de albus, galbenusul se va folosi pt uns pogacelele. Verdeata se toaca marunt. Branza si cascavalul se dau prin razatoarea mica.

Intr-un bol mare punem faina, in mijloc se presara bicarbonatul peste care picuram zeama de lamaie. Se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, daca este nevoie se mai poate adauga putina faina. Aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini.

Se formeaza bilute din aluat pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei, lasand putin spatiu intre ele. Ungem bilutele cu galbenus de ou si introducem tava in cuptorul incins la 180`. Timp de coacere maxim 25-30 minute, in functie de tipul de cuptor.

Se servesc calde sau reci langa un pahar de ayran sau ceai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poğaça cu ayran" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Painici umplute

Postat de mirela0911

Painici umplute

Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am...

Citeste continuarea

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2014, 12:33
cred ca sunt bune, merita incercate
la 20.05.2014, 12:37
la 20.05.2014, 13:00
imi place
la 20.05.2014, 13:10
bune bune
la 20.05.2014, 13:16

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking