Pogacele cu cascaval si fulgi de migdale/chilli

Postat de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri
21 Mai 2012 | 3995 vizualizari
Pogacele cu cascaval si fulgi de migdale/chilli

Declar tare si hotarat: SUNT CELE MAI BUNE POGACELE, EVER!!! :)) Nu ma credeti??? Pai atunci nu va ramane decat sa incercati si voi aceasta reteta, ca eu nu va dau....Na bine fie, dar numai cate una pentru fiecare si numai pentru ca e inceput de saptamana :P Pupici!

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 gr unt/margarina
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 lingurite sare
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 albus
  • fulgi de migdale
  • fulgi de chilli

Mod de preparare

Punem intr-un vas faina, margarina si framantam putin, adaugam si cascavalul ras si sarea. In smantana pentru frisca (rece) adaugam drojdia sfaramata, zaharul si galbenusurile. Turnam peste compozitia de faina si continuam sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Daca este nevoie mai adaugam putin lapte.  Intindem aluatul intr-o foaie de aprox 2 cm  impaturam in 2, repeteam procedeul (intindem, impaturam in 2), invelim in folie alimentara si dam la frigider intre 10-12 ore. Eu de regula pregatesc aluatul seara si a doua zi le coc.

Scoatem aluatul din frigider, intindem, impaturam in 2, repetam procedeul si intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 2 cm grosime. Ungem intreaga suprafata cu albus de ou, batut putin cu furculita, presaram fulgi de chilli si de migdale dupa care decupam cu o forma patrata sau rotunda. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat foarte aproape unele de altele, pentru ca ele sa creasca in sus si nu in lateral. Introducem tava in cuptorul preincalzit circa 25-30 minute, pana se rumenesc la suprafata.

Daca ati lasat aluatul suficient de gros (cel putin de 2 cm grosime) veti vedea ce frumos se inalta pogacelele.

Hmmm....ce bine miros...sunt bune rau, dragii mei! 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu cascaval si fulgi de migdale/chilli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta cu leurda

Postat de MotanLaOale

Omleta cu leurda

Ouale se bat cu laptele, sare, piper si se amesteca cu cascavalul ras. Ceapa si leurda se curata, spala si se toaca. Baconul se taie felii subtiri si potrivite. Intr-o tigaie se pune...

Citeste continuarea

Vol au vent cu crema de branza

Postat de merisor67

Vol au vent cu crema de branza

Intindem usor aluatul de foietaj si cu ajutorul unui pahar decupam cerculete. La jumatate din cerculete decupam interiorul cu un alt pahar cu diametrul mai mic. Ungem cerculetele intregi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2012, 09:27
la 21.05.2012, 09:29
Super delicioase!
la 21.05.2012, 09:49
la 21.05.2012, 10:10
fain arata
la 21.05.2012, 10:32
stiu ca's bune dar n-am facut niciodata

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking