Ingrediente
Pentru salata:
- 12 palarii de ciuperci
- 3 cartofi
- 3 morcovi
- 50 gr branza Galbanino
- 150 gr mazare
- jumatate piept pui
- 5 castraveti murati
- 6 linguri maioneza
- 2 fire ceapa verde ( doar partea verde)
- patrunjel
- sare
Pentru decor :
- branza Robiola
- 2 rosii mici(tip cherry)
- patrunjel
- morcov
Mod de preparare
Punem la fiert pieptul de pui in apa cu sare. Cand a fiert, il scurgem bine de apa si il tocam marunt. La fel procedam si cu branza ... o tocam marunt.
Cartoii si morcovii ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand au fiert, ii tocam marunt.
Ciupercile le curatam de pielita.
Tocam marunt ceapa, patrunjelul si castravetii murati.
''Imbracam '' o forma cu folie alimentara. Asezam mai intai ciupercile, apoi acoperim cu ceapa si patrunjel, facem apoi un strat de cartofi si intindem un strat cu jumatatea de cantitate de maioneza.
Continuam cu un strat de morcovi, apoi un strat de branza, un strat de mazare, un strat de piept de pui, un strat de castraveti murati si incheiem cu un strat din maioneza ramasa.
Acoprim cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore.
Inainte de a servi, indepartam folia alimentara, asezam o farfurie si cu o miscare rapida intoarcem salata.
Decoram vasul cu patrunjel si ciupercute realizate din branza ( piciorusul ciupercii), jumatati de rosii ( pentru palarioare) si branza pentru punctele de pe palarioare.
Animalutele din decor nu sunt comestibile :) dar au fost ideea copiilor pentru a crea o poiana adevarata :) :X
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Poiana cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|