Poienita cu ciuperci

Postat de Adinacarla in Salate
27 Ian 2010 | 5414 vizualizari
Poienita cu ciuperci

Asa mult mi-a placut aceasta reteta incat va fi mult timp de acum in colo prezenta in meniurile de aniversari si sarbatori din familia mea...

Ingrediente

  • 300 g ciuperci
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 100 g cascaval
  • 1/2 piept de pui
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 castraveti murati
  • maioneza, dupa gust
  • sare si piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert impreuna cu radacinoasele. In timpul fierberii se condimenteaza dupa dorinta. Eu am pus sare, piper.

Dupa ce-au fiert se lasa la racit.

Intre timp marinam ciupercile. Se pun la fiert in jumatate de pahar cu apa, o lingura de otet si 2 linguri de ulei. Cand incepe sa fiarba se adauga o lingurita de piper boabe, o foaie de dafin si sare dupa gust. Se mai lasa pe foc, la foc moderat, inca 5 minute apoi se lasa la racit.

Cartofii, morcovul, radacina de patrunjel si cascavalul se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Pieptul de pui si castravetii se taie marunt. Eu le-am robotit. :) Verdeata si ceapa verde se taie marunt.

Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Verdeata tocata se presara deasupra ciupercilor. Apoi se aseaza un strat de cartofi, presand bine cu mana. Se unge un strat de maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Urmeaza apoi un strat de carne si unul de castraveti murati si un ultim strat de maioneza. Se acopera cu folie si se da la rece. Eu am tinut peste noapte la frigider.

Platoul pe care va fi servita salata se pune peste vasul in care a fost "construita" si se ratoarna cu o miscare ferma.

by Miha

Daca ti-a placut reteta noastra "Poienita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Poienita cu ciuperci

Postat de Criss

Poienita cu ciuperci

Ciupercile se curata si se pun la marinat in apa cu sare, piper, putin otet, ulei de masline, usturoi si o foaie de dafin. Le-am tinut asa vreo doua ore dupa care le-am fiert aproximativ 10...

Citeste continuarea

Poienita cu ciuperci

Postat de Sidy

Poienita cu ciuperci

Morcovii, pieptul si cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce au fiert si s-au racit se dau pe razatoarea cu gauri mari, punandu-se in castronase separate, fiecare.Se rade si cascavalul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2010, 21:17
foarte frumoasa e poienita ta. si iti faceai probleme.......bravo
la 27.01.2010, 22:13
ooo ai facut-o pana la urma si tu! foarte draguta arata...
la 27.01.2010, 22:36
Felicitari!
Asa-i ca e cea mai tare salata?
la 27.01.2010, 22:48
asta e un preparat din categoria -lasa masca musafirii

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking