Ingrediente
- 2 buc piept pui [500 gr ]
- 2 oua
- 4 linguri lapte
- 4 linguri faina alba
- 4 linguri pesmet
- 4 catei usturoi
- 1 ceapa mica
- sare
- ulei pentru prajit
- 150 gr mozzarela proaspata
- 150 gr parmezan razuit
- 500 gr tortellini
- 500 ml rosii pasate
- 6 linguri ulei masline
- 1 lingura oregano + busuioc uscat
- piper
Mod de preparare
- Pieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele.
- Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [ folositi pungi pentru ambalarea alimentelor la congelator ]
- Se sparg doua oua. Acestea se amesteca cu lapte si cu sare.
- Verificati intotdeauna, obligatoriu, prospetimea oualor. Fiecare ou se sparge separat. Albusul trebuie sa fie clar iar galbenusul de culoare omogena fara pete si fara a fi imprastiat.
- Feliile de pui se sareaza si se pipareaza.
- Preparati snitele de pui prajind feliile de carne in ulei incins dupa ce le-ati trecut prin faiana alba , ou batut cu lapte si pesmet ,.
- Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul de fierbere.
- Usturoiul si ceapa se toaca foarte marunt si se prajesc usor in 2 linguri ulei masline. Turnati deasupra rosiile pasate si lasati sa fiarba 10 minute la foc mic.
- Sarati si piparati sosul de rosii si il gustati . Daca este nevoie mai puneti sare sau piper ,.
- Intr-o tava non-aderenta puneti putin ulei de masline, un strat de tortelinii + jumatate din sosul de rosii.
- Se adauga busuiocul si oregano uscat.
- Puneti pe deasupra bucatile cu snitel de pui.
- Din nou se distribuie restul de sos.
- Pe fiecare bucata de snitel se pune o bucata de mozzarela. Stropiti cu restul de ulei de masline
- Presarati busuioc verde tocat si parmezan.
- Se da 10-15 minute tava la cuptor, atat cat sa se topeasca branzeturile si cat sa se ,, imprieteneasca"' ingredientele.
- La servire dati prospetime preparatului cu frunzulite de busuioc verde.
- Pollo alla parmigiana este gustos cald. Ce frumos se intinde mozarella :D !!!
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|