Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan

Postat de mihaelar63 in Pui
19 Noi 2018 | 3313 vizualizari
Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan

Aceasta reteta este foarte populara in sudul Italiei. Adica snitel cu pui, parmezan si rosii. Se serveste impreuna cu spaghete sau alte paste. Cum eu sunt fan tortellini, nu este greu de ghicit ce am ales :D

Ingrediente

  • 2 buc piept pui [500 gr ]
  • 2 oua
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri faina alba
  • 4 linguri pesmet
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • 150 gr mozzarela proaspata
  • 150 gr parmezan razuit
  • 500 gr tortellini
  • 500 ml rosii pasate
  • 6 linguri ulei masline
  • 1 lingura oregano + busuioc uscat
  • piper

Mod de preparare

  1. Pieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele.
  2. Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [ folositi pungi pentru ambalarea alimentelor la congelator ]
  3. Se sparg doua oua. Acestea se amesteca cu lapte si cu sare.
  4. Verificati intotdeauna, obligatoriu, prospetimea oualor. Fiecare ou se sparge separat. Albusul trebuie sa fie clar iar galbenusul de culoare omogena fara pete si fara a fi imprastiat.
  5. Feliile de pui se sareaza si se pipareaza.
  6. Preparati snitele de pui prajind feliile de carne in ulei incins  dupa ce le-ati trecut prin faiana alba , ou batut cu lapte si pesmet ,.
  7. Fierbeti pastele in apa cu sare, respectand timpul de fierbere.
  8. Usturoiul si ceapa se toaca foarte marunt si se prajesc usor  in 2 linguri ulei masline. Turnati deasupra rosiile pasate  si lasati sa fiarba 10 minute la foc mic.
  9. Sarati si piparati sosul de rosii si il gustati . Daca este nevoie mai puneti sare sau piper ,.
  10. Intr-o tava non-aderenta puneti  putin ulei de masline, un strat de tortelinii +  jumatate din sosul de rosii.
  11. Se adauga busuiocul si oregano uscat.
  12. Puneti pe deasupra bucatile  cu snitel de pui.
  13. Din nou se distribuie restul de sos.
  14. Pe fiecare bucata de snitel se pune o bucata de mozzarela. Stropiti cu restul de ulei de masline
  15. Presarati busuioc verde tocat  si parmezan.
  16. Se da 10-15 minute tava la cuptor, atat cat sa se topeasca branzeturile si cat sa se ,, imprieteneasca"' ingredientele.
  17. La servire  dati prospetime preparatului cu frunzulite de busuioc verde.
  18. Pollo alla parmigiana este gustos cald. Ce frumos se intinde mozarella :D !!!

                                      Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Cartofi umpluti cu piept de pui

Postat de Elena_Daria

Cartofi umpluti cu piept de pui

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram sare si punem cate o lingura de ulei...

Citeste continuarea

Piept de pui cu legume si sos de rosii

Postat de oanapl

Piept de pui cu legume si sos de rosii

Pieptul de pui tăiat cubulețe se prăjește pe toate părțile în uleiul de măsline încins. Se spală și se curăță legumele.Se taie pe rând legumele: ceapa se taie...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Bijou Espresso Machine

- 600 lei
1599.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 19.11.2018, 13:07
Ce bun trebuie să fie...!
la 19.11.2018, 13:10
Foarte gustos!
la 19.11.2018, 13:35
bun bun
la 19.11.2018, 14:30
bunnn vreau si eu
la 19.11.2018, 14:42

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking