Pollo Vesuvio

Postat de mihaelar63 in Pui
20 Feb 2017 | 5008 vizualizari
Pollo Vesuvio

 Mai nou si consortul se uita la emisiuni culinare. Il urmaream pe Andrew Zimmer cum hoinarea prin Chicago, cautand cele mai bune preparate locale. Cel mai  popular era puiul Vesuvio, un fel de mancare cu radacini italienesti preparat bineinteles de un italian, prin 1920, in restaurantul Vesuvio. Din 1974 face parte din meniul restaurantului Harry Caray. Sotiorul meu imi spune : ,, Duminica, un pui cum facea broscarul acela as manca '. Zis si facut. Reteta este simpla si foarte gustoasa. Eu am preparat reteta asa cum a fost prezentata in emisiune de catre bucatarul restaurantului.

Ingrediente

  • 1 kg - 4 pulpe superioare pui cu os -eu am avut de casa
  • 1 kg cartofi rosii
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 pahar vin alb
  • 6 catei usturoi
  • 1 cana mazare verde congelata
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • zeama limpede de pui sau apa

Mod de preparare

  1. Puiul neaparat cu os si piele, se spala bine si se condimenteaza cu sare si piper.
  2. Curatati si spalati usturoiul. Se taie feliute.
  3. Cartofii se spala si se curata. Daca sunt noi, nu curatati coaja.
  4. Am taiat cartofii felii mai groase de 1.5 cm -rondele, pe cei mai mari jumatati de rondele. Sarati usor.
  5. Prajiti cartofii in uleiul amestecat cu unt  pe ambele parti [folosind o tigaie incapatoare].
  6. Se scot cartofii din tigaie si se prajeste usor puiul, intai cu  pielea in jos, pe ambele parti.
  7. Spre sfarsitul acestei operatiuni, adaugati usturoiul.
  8. Usturoiul sa nu aiba timp sa se arda, astfel el va da un gust amarui.
  9. Se introduc din nou cartofii in tigaie si se toarna vinul deasupra si putina apa.
  10. Reteta originala prevedea zeama limpede de pui. Eu nu am avut. Am fost multumita considerand ca puiul de casa va avea suficienta savoare.
  11. Asezonati cu oregano uscat si piper.
  12. Dupa ce da primul clocot, se transfera preparatul intr-o tava ceramica si se da la cuptor pana puiul si cartofii se rumenesc frumos.
  13. Adaugati patrunjel verde tocat.
  14. Fierbeti cateva minute mazarea verde. Limpeziti mazarea verde cu apa rece, pentru a-si pastra culoarea de verde viu.
  15. Serviti bucatile rumene de pui si cartofi copti impreuna cu mazarea verde.
  16. Puiul Vesuvio se serveste cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pollo Vesuvio" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

Postat de mirela0911

Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se...

Citeste continuarea

Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Postat de merisor67

Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Pieptul de pui il taiem in fasii lungi  pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 20.02.2017, 23:53
Zboara puiulule ,zboara....
la 21.02.2017, 00:03
A zburat repede la noi in gura .) Isi merita renumele .
la 21.02.2017, 00:04
Mihaela, cred ca nu ai terminat reteta?
la 21.02.2017, 00:06
Ce faci cu puiul? Dar cu mazarea? Astept reteta
la 21.02.2017, 00:22
Ce vigilenta esti Ruxy Salvez intai reteta sa nu o pierd . S-a mai intamplat .

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking