Ingrediente
- Cantitatile sunt sa se ajunga, sa ne saturam, in functie de cati suntem
- carne de porc proaspat taiat
- carnati proaspeti
- jumari
- sorici
- muraturi
- zeama de varza cu ceapa
- mamaliga
- vin
- tuica
Mod de preparare
Sa incepem cu inceputul, adica barbatii au injunghiat porcul,l-au parlit. Dupa ce a fost inegrit, am acoperit porcul si hop pe el, eu, ca-s mai zurlie, am fragezit carnea..... Cat timp barbatii au parlit porcul eu am pregatit niste carnati , am cumparat carne, ca niciodata nu se ajunge si pentru carnati carnea de la un porc. Porcul asta l-am impartit jumi-juma cu Leo, sora mea nr.2. Marti urmeaza sa taie mama porcul, alta pomana, deci.... Gata cu vorbaria, sa trecem direct la pomana porcului..
Intr-un tuci am topit untura si am facut jumari, apoi am prajit bucati de carne , unele mai impanate, altele macre, am prajit si carnat proaspat. Am trantit si-o mamaliga, niste muraturi si zeama de varza cu ceapa, vin si tuica si am mancat in cinstea porcului sacrificat, ca asa se cere, asa-i traditia.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|