Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)

Postat de Bucataras in Porc
31 Ian 2021 | 5084 vizualizari
Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)

Porc in stil chinezesc (Pork stir fry) e una din mancarurile pe care le gatim destul de des din simplul motiv ca se prepara f rapid, apoi ca e savuroasa, usor picanta, usor dulce si o putem face din orice legume  avem prin frigider. Poti folosi ciuperci, morcovi, ardei, ceapa, broccoli, adauga usturoi, ceapa verde si neaparat ghimbir pt aroma, apoi adauga ce fel de carne vrei: porc, pui, vita, creveti sau chiar tofu pt cei ce prefera proteinele vegetale. 

Ingrediente

  • 1 muschiulet de porc
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1 ardei capia mare taiat fasii
  • ghimbir
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 fire ceapa verde
  • caju, alune de padure
  • 2 lg ulei de masline
  • sare, piper
  • sos de soia
  • sos dulce - iute

Mod de preparare

Pregateste ingredientele pentru stir fry: taie carnea in bucati mici sau fasii, morcovii curatati taie-i rondele, iar ardeiul capia in bucati potrivite. Curata si toaca marunt ghimbirul si usturoiul.
Incinge uleiul in tigaie, adauga ghimbirul si usturoiul, apoi rondelele de morcovi si bucatile de capia. Amesteca, lasa-le sa se coloreze usor la foc iute, apoi scoate-le pe un platou. Legumele trebuie sa ramana crocante. 

In uleiul ramas pune bucatile de carne si intoarce-le pe toate partile, nu le lasa mult caci carnea e frageda si nu are nevoie decat de cateva min. pentru a se gati. 

Condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga legumele inapoi in tigaie. Pune si sos de soia si sos dulce iute, mai lasa pe foc cat sa se inchege sosul, iar daca vrei sa adaugi si taitei, acum e momentul.
Arunca o mana de caju sau alune de padure in tigaie si ceapa verde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc in stil chinezesc (Pork stir fry)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

Postat de simona72

Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

Muschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se...

Citeste continuarea

Tocana de cartofi cu carne de porc in vas de lut

Postat de gurita_ta2005

Tocana de cartofi cu carne de porc in vas de lut

Carnea se taie in bucati potrivite(fiecare cum doreste),se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si cu vinul rose si se lasa la marinat peste noapte. In vasul de lut se pune carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2021, 22:39
la 31.01.2021, 23:08
la 01.02.2021, 06:39
la 01.02.2021, 09:22
Bună, carnea de purcel, chiar preparată chinezește...!
la 01.02.2021, 09:40

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking