Porc Pekin

Postat de Furnicuti in Porc
6 Feb 2011 | 9358 vizualizari
Porc Pekin

O reteta rapida si foarte aromata. Prepararea dureaza putin, dar e nevoie de ceva timp pentru marinarea carnii.

Ingrediente

  • 500 g pulpa porc
  • 2 - 3 cepe verzi
  • 4 linguri sos soia
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 sos chilli
  • 50 - 60 ml vin rosu
  • 1 lingura sos stridii
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita ulei de susan
  • o bucata de ghimbir cat o nuca

 

Mod de preparare

Taiem carnea in fasii subtiri si lungi cam de 2 - 3 cm si o punem intr-un vas sau intr-o punga care se inchide ermetic. Amestecam bine 2 linguri sos soia, 2 linguri ulei de floarea soarelui, amidon, jumatate din cantitatea de vin si 2 linguri de apa si turnam marinada peste carne. Lasam la frigider cel putin jumatate de ora, dar se poate tine si 5 - 6 ore, carnea va fi cu atat mai buna cu cat sta mai mult.

Incingem in wok 2 linguri de ulei, turnam carnea, impreuna cu marinada si prajim la foc mediu cateva minute, pana cand e aproape facuta carnea. Fasiile fiind subtiri, se vor patrunde repede. Scoatem carnea pe o farfurie, pastrand lichidul in wok.

La foc mare, punem in wok, pe langa sosul de la carne, 1 lingura ulei, 2 linguri sos de soia, sosul chilli, sosul de stridii, ghimbirul dat pe razatoarea mica, restul de vin si zaharul. Cand tot amestecul incepe sa fiarba, adaugam carnea si lasam pe foc cateva minute, amestecand mereu, pana scade sosul. Dupa ce oprim focul, turnam uleiul de susan si amestecam bine. Ceapa verde o taiem bucati de 1 - 2 cm si asezam o parte pe farfurie, punem carnea, iar deasupra presaram restul de ceapa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Pekin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Porc Pekin

Postat de Sidy

Porc Pekin

Taiem carnea in fasii subtiri de 3-4 cm si o punem intr-o cutie ce poate fi inchisa. Amestecam bine 4 linguri sos soia cu 4 linguri ulei de floarea soarelui ,  1/2 din vin si 4 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2011, 09:49
Harnicutza ca o furnicutza
Imi place ce ai facut tu aici, arata foaaarte apetisant!
Neatza!
la 06.02.2011, 10:05
Arata excelent!
la 06.02.2011, 11:29
Minunat arata ce ai pregatit
la 06.02.2011, 13:11
mmm bine mai arata
la 06.02.2011, 14:57
excelent

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking