Porc Pekin

Postat de Sidy in Porc
6 Sep 2011 | 6516 vizualizari
Porc Pekin

Aceasta reteta este din "Bucataria Furnicutilor". Carmen multumesc frumos ! Incercati cu incredere ca are un gust nemaipomenit si va disparea urgent din farfurii !

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc
  • 3 cepe verzi
  • 8 linguri sos soia
  • 8 linguri sos chilli
  • 8 linguri ulei floarea soarelui
  • 4 linguri amidon
  • 4 linguri rase zahar
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 lingurite ulei de susan( sau seminte)
  • 1 lingurita ghimbir

Mod de preparare

Taiem carnea in fasii subtiri de 3-4 cm si o punem intr-o cutie ce poate fi inchisa.

Amestecam bine 4 linguri sos soia cu 4 linguri ulei de floarea soarelui ,  1/2 din vin si 4 linguri apa. Amestecul acesta il punem peste fasiile de carne  , inchidem cutia si dam la rece pentru cel putin o ora. Cel mai bine ar fi de seara pina dimineata. Cu cat sta carnea mai mult in marinada, cu atat va fi mai buna.

Intr-un wok punem restul de ulei il lasam sa se incalzeasca apoi adaugam carnea cu marinada cu tot si prajim pina cand carnea este facuta. Scoatem carnea pe un servet absorbant iar in lichidul ramas in wok mai adaugam ingredientele ramase mai putin amidonulsi susanul  si lasam sa dea in clocot. Cand fierbe adaugam carnea  si lasam sa clocoteasca la foc mic pina scade lichidul si carnea este facuta.Adaugam amidonul si uleiul de susan, mai da doua clocote si se poate stinge focul.

Ceapa verde o taiem in bucati de 1-2 cm si o presaram deasupra carnii. Servim porcul Pekin cu pilaf de orez.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc Pekin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Porc Pekin

Postat de Furnicuti

Porc Pekin

Taiem carnea in fasii subtiri si lungi cam de 2 - 3 cm si o punem intr-un vas sau intr-o punga care se inchide ermetic. Amestecam bine 2 linguri sos soia, 2 linguri ulei de floarea soarelui,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2011, 07:41
la 06.09.2011, 09:21
la 06.09.2011, 09:57
mereu vii cu cate ceva nou
la 06.09.2011, 11:11
la 06.09.2011, 12:59

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking