Portocale in crusta aromata

Postat de Dya in Dulciuri
24 Feb 2011 | 3618 vizualizari
Portocale in crusta aromata

O reteta deosebit de aromata!

Ingrediente

  • Pentru insiropare avem nevoie de:
  • 4 portocale potrivite ca dimensiune
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • 3 linguri cu esenta de rom sau cognac
  • 3 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita de cuisoare
  • Pentru  aluat avem nevoie de:
  • 4 linguri cu faina
  • 3 linguri cu zahar vanilat
  • o ceasca cu lapte
  • un praf de sare
  • un ou
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Curatam si taiem portocalele rondele.  Le asezam intr-un bol si le aromatizam cu scortisoara, zaharul vanilat, esenta de rom/cognacul  si cuisoarele. Le acoperim si le punem la rece pentru aproximativ o ora. Astfel portocalele vor avea timp sa isi ia din arome.

Intre timp preparam aluatul, amestecand toate ingredientele.

(Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta checului).

Punem uleiul la incins, tavalim rondelele de portocale prin aluat  si le prajim in baie de ulei pana devin aurii.

Se servesc cu dulceata de fructe de padure (afine, mure sau zmeura), la care putem adauga sucul format la insiroparea portocalelor

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale in crusta aromata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada cu cacao si portocala

Postat de timea

Rulada cu cacao si portocala

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un...

Citeste continuarea

Biscuiti Deliciu

Postat de GeorgianaGrigorescu

Biscuiti Deliciu

Faramitam biscuitii. Asezam in forma de briose folie de aluminiu.Amestecam fructele confiate, alunele, migdalele, caju, biscuitii.Punem in fiecare forma de briose o lingura cu varf din acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2011, 12:36
la 24.02.2011, 12:37
la 24.02.2011, 12:39
Va multumesc
la 24.02.2011, 12:43
am vazut si eu emisiunea la tv cu reteta si eu vreau sa le incerc dar tu mi-ai luat-o inainte
la 24.02.2011, 12:44
f. interesant am facut candva si eu ceva asemanator cu banane...a fost bun...cu siguranta ca e f buna si portocala ...cu gust mai acrisor

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking