File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere

Postat de panacris in Peste
27 Ian 2014 | 2906 vizualizari
File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere

Am văzut la Vero_cloșca, zilele trecute rețeta: http://www.bucataras.ro/retete/crap-la-cuptor-cu-mere-lamaie-si-suc-de-portocale-56014.html, nu am putut rezista tentației;) Am executat și adăugat amprenta Panacris ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • file de Novac cca. 500 g,
  • lâmaie 2 bucăți,
  • portocale 2 bucăți,
  • mere ionatan 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ulei de măsline cca. 2 linguri,
  • usuturoi 4-5 căței,
  • sare aromată lemon-herbs,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Citricele se spală se curăță și se feliază. Merele se spală și li se scoate cotorul cu un aparat sepcial, ca apoi să fie feliate ca și citricile. Morcovii se curăță și se taie julien, mai grosier. Fileul se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Într-un vas special pentru gătirea peștelui, se așează fructele și legumele, peste care se pune peștele cu pielea în jos, apoi se stropește din nou cu un pic de ulei de măsline, se adaugă cățeii de usturoi spălați, dar lăsați în coajă. Se acoperă tava cu capacul, apoi se lasă la gătit în cuptorul preîncins, cca 30 de minute la foc mic. După acest interval se dă capacul deoparte și se mailasă 5-10 minute la copt pentru a se rumeni.

Se servește cu sos de unt și capere ;) Simplu sau cu garnitură de cartofi natur.

Spor și poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Macrou la cuptor cu sos de mustar si capere

Postat de Constelatialeu

Macrou la cuptor cu sos de mustar si capere

Mai intai am decongelat macroul, l-am curatat de intestine, apoi l-am portionat in bucatele potrivite. Am pus bucatelele de macrou intr-un vas de yena, am presarat sare si ulei de masline si am...

Citeste continuarea

Pachetele de foietaj cu peste si spanac

Postat de madi_marin

Pachetele de foietaj cu peste si spanac

Dezgheţăm produsele congelate . Se toaca cepele verzi şi căţelul de usturoi şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul şi se adaugă puţină apă sau supă de legume. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 27.01.2014, 20:35
Ce imbarligaturi citrice ai facut...
la 27.01.2014, 20:36
O combinaţie interesantă de gusturi, desigur, una pe care aş încerca-o fără să clipesc
la 27.01.2014, 20:36
Cleme
la 27.01.2014, 20:37
Padre sigur voi repeta rețeta, că s-a evaporat instant
la 27.01.2014, 20:51
bun bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking