File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere

Postat de panacris in Peste
27 Ian 2014 | 3976 vizualizari
File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere

Am văzut la Vero_cloșca, zilele trecute rețeta: http://www.bucataras.ro/retete/crap-la-cuptor-cu-mere-lamaie-si-suc-de-portocale-56014.html, nu am putut rezista tentației;) Am executat și adăugat amprenta Panacris ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • file de Novac cca. 500 g,
  • lâmaie 2 bucăți,
  • portocale 2 bucăți,
  • mere ionatan 2 bucăți,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ulei de măsline cca. 2 linguri,
  • usuturoi 4-5 căței,
  • sare aromată lemon-herbs,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Citricele se spală se curăță și se feliază. Merele se spală și li se scoate cotorul cu un aparat sepcial, ca apoi să fie feliate ca și citricile. Morcovii se curăță și se taie julien, mai grosier. Fileul se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Într-un vas special pentru gătirea peștelui, se așează fructele și legumele, peste care se pune peștele cu pielea în jos, apoi se stropește din nou cu un pic de ulei de măsline, se adaugă cățeii de usturoi spălați, dar lăsați în coajă. Se acoperă tava cu capacul, apoi se lasă la gătit în cuptorul preîncins, cca 30 de minute la foc mic. După acest interval se dă capacul deoparte și se mailasă 5-10 minute la copt pentru a se rumeni.

Se servește cu sos de unt și capere ;) Simplu sau cu garnitură de cartofi natur.

Spor și poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cod in crusta de arahide

Postat de rhapsody

Cod in crusta de arahide

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Curatam codul de solzi, il spalam si il stergem cu un prosop de hartie. 3. Oul il amestecam cu lapte si sare si il batem bine. 4. Dam prin...

Citeste continuarea

Salau pane

Postat de sufletista

Salau pane

Spalam pestele, il stergem cu un prosop de bucatarie, condimentam cu sare, piper si oregano dupa gust. Acoperim cu o folie tava si lasam 30 min. Intr-o farfurie batem ouale cu sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2014, 20:35
Ce imbarligaturi citrice ai facut...
la 27.01.2014, 20:36
O combinaţie interesantă de gusturi, desigur, una pe care aş încerca-o fără să clipesc
la 27.01.2014, 20:36
Cleme
la 27.01.2014, 20:37
Padre sigur voi repeta rețeta, că s-a evaporat instant
la 27.01.2014, 20:51
bun bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking