Portocale umplute

Postat de ionix in Prajituri
10 Ian 2010 | 8983 vizualizari
Portocale umplute

este un desert foarte satios si sanatos, zic eu... eu am facut 5 portocale pentru ca am avut 5 oameni la masa :D:D....

Ingrediente

  • 5 portocale
  • circa 100 g nuca 
  • 1 lingura cu miere
  • 2 albusuri
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • un praf de sare

Mod de preparare

 

Portocalele se spala bine. 

Se iau portocalele pe rand, una cate una,  si se taie un capacel deasupra.

Apoi se scobeste pentru a scoate portocala dinauntru. (aveti grija sa nu rupeti peretii portocalelor)

Miezul de portocala se toaca marunt.

Se amesteca cu nuca tocata si mierea. Cu acest amestec, umplem fiecare portocala.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se bate cu zaharul pudra.

Umplem cu spuma fiecare portocala, facand ca o caciulita deasupra.

Se baga la cuptor la foc mic circa 10 min, pana incepe a se rumeni bezeaua.

Este un desert care este bun atat cald cat si rece.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Portocale umplute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea. Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste...

Citeste continuarea

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Postat de privatelaura

Desert pariziene umplute mere, nuca si morcovi

Se încălzește laptele ușor, să nu devina fierbinte. Într-un castronel, se pune drojdia, 1 praf de sare și zahărul. Se adaugă puțin lapte călduț (atenție, să nu fie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2010, 21:50
super
la 10.01.2010, 21:53
si mie mi s-a parut la fel plus ca te saturi dintr-o portocala
la 10.01.2010, 21:55
bunnnnnnnnnnnn....eu as prefera rece........pup nebunatiko..
la 10.01.2010, 22:06
Arata delicios. Eu cred ca am sa ii adaug si putina scortisoara; mi se pare ca portocala si scortisoara merg impreuna. Yumm!
la 10.01.2010, 22:10
Da, o idee super!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking