Ingrediente
- 1 kg. faina
- 650 ml. apa calda
- 1 cub drojdie ,50 g.
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Intr-un vas de framantat se pune faina,faci putin loc si pui drojdia zaharul,sarea,uleiul si apa calda.
Se obtine un aluat elastic.
Lasi la dospit circa o ora.
Rupi bucati din aluat ,framanti putin si intinzi cu sucitorul.
Pe o parte a aluatului pui o bucata bacon si o bucata de cascaval.
Acoperi umplutura cu cealalta parte.
Din restul de aluat se fac chifle.
Dai tava la cuptorul incins la 170 grade pana ce chiflele si portofelele se rumenesc frumos.
Se servesc alaturi de o cana de lapte acru sau dulce ,dupa placerea fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele cu bacon si cascaval "Delaco"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|