Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale

Postat de simona72 in Prajituri
12 Dec 2014 | 27874 vizualizari
Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale

Reteta inspirata de la Oana, dar pe care am facut-o prima oara cu lamaie. Am stiut ca va fi una din placintele alea pe care o voi face in orice zii a saptamanii pentru ca nu necesita multe ingrediente si un minim efort pentru prepararea ei. Eu am facut-o acum pentru ca mi-au ramas foi de placinta de la reteta Placinta cu carne de miel...

Ingrediente

  • 250-300 gr resturi de foi de placinta Bella
  • 100 ml lapte batut
  • 100 gr smantana
  • 1 lingura praf de cop
  • 100 ml ulei de masline
  • 70 gr zahar pudra vanilat
  • 3 oua
  • 2-3 picaturi esenta de portocale
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • pentru sirop:
  • 150 ml apa
  • 150 ml suc proaspat de portocale
  • 150 gr zahar
  • 2-3 picaturi esenta de portocale

Mod de preparare

Foile de placinta se rup bucati cat mai mici, eu le-am taiat cu foarfeca de bucatarie. Daca aveti copilasi mici ii puteti pune pe ei sa faca treaba asta, e ca o joaca si cu ocazia asta ii integrati si in ale bucataritului...Lasati foile de placinta rupte sa se usuce cateva ore, eu nu am avut mult timp la dispozitie si le-am lasat 1 ora in fata cuptorului cald si le-am mai agitat din cand in cand.

Laptele batut se amesteca cu smantana si praful de copt si se lasa 5-10 minute deoparte sa se umfle. Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana creste in volum si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul de masline, iar la final coaja rasa de la o portocala si esenta. Se adauga in mai multe transe foile de placinta si se amesteca dupa fiecare. Se lasa 10 minute sa se inmoaie bine foile rupte de placinta si se toarna compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana placinta este rumena si nu mai "tremura".

Pentru sirop: se pun toate ingredientele intr-un ibric, se pun pe foc si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Se lasa siropul sa se racoreasca, dar sa nu fie rece, placinta se portioneaza cand se scoate fierbinte din cuptor si se toarna deasupra siropul cald. Se lasa sa se raceasca si sa absoarba tot zaharul, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tavalite in nuca de cocos

Postat de cristeena20

Desert tavalite in nuca de cocos

Incepem sa facem blatul. Pregatim tava dreptunghiulara si o ungem cu margarina si o pudram cu faina. Topim pe aburi intr-un bol ouale, zaharul, untul, mierea si laptele, amestecand cu un tel...

Citeste continuarea

Braduti cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Braduti cu ciocolata

Sunt fursecuri delicioase...insa ffff migaloase si am sa va spun si de ce :)...aluatul este manevrabil atunci cand este rece, deoarece la tempretaura camerei este fff moale si nu se poate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2014, 19:07
Nu i-ai rezistat nici tu
la 12.12.2014, 19:07
Miti, eu nu i-am rezistat demult
la 12.12.2014, 19:13
Minunata ti-a iesit!
la 12.12.2014, 19:29
buna buna
la 12.12.2014, 19:39
Pita cu portocale

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking