Ingrediente
- 250-300 gr resturi de foi de placinta Bella
- 100 ml lapte batut
- 100 gr smantana
- 1 lingura praf de cop
- 100 ml ulei de masline
- 70 gr zahar pudra vanilat
- 3 oua
- 2-3 picaturi esenta de portocale
- coaja rasa de la 1 portocala
- pentru sirop:
- 150 ml apa
- 150 ml suc proaspat de portocale
- 150 gr zahar
- 2-3 picaturi esenta de portocale
Mod de preparare
Foile de placinta se rup bucati cat mai mici, eu le-am taiat cu foarfeca de bucatarie. Daca aveti copilasi mici ii puteti pune pe ei sa faca treaba asta, e ca o joaca si cu ocazia asta ii integrati si in ale bucataritului...Lasati foile de placinta rupte sa se usuce cateva ore, eu nu am avut mult timp la dispozitie si le-am lasat 1 ora in fata cuptorului cald si le-am mai agitat din cand in cand.
Laptele batut se amesteca cu smantana si praful de copt si se lasa 5-10 minute deoparte sa se umfle. Ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana creste in volum si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul de masline, iar la final coaja rasa de la o portocala si esenta. Se adauga in mai multe transe foile de placinta si se amesteca dupa fiecare. Se lasa 10 minute sa se inmoaie bine foile rupte de placinta si se toarna compozitia intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana placinta este rumena si nu mai "tremura".
Pentru sirop: se pun toate ingredientele intr-un ibric, se pun pe foc si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic. Se lasa siropul sa se racoreasca, dar sa nu fie rece, placinta se portioneaza cand se scoate fierbinte din cuptor si se toarna deasupra siropul cald. Se lasa sa se raceasca si sa absoarba tot zaharul, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de bine!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Portokalopita- Placinta greceasca cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|