Potage Veloute Aux Champignons (Cream of Mushroom Soup) Supa crema de ciuperci

Postat de vanilla in Supe
29 Iun 2010 | 5311 vizualizari
Potage Veloute Aux Champignons   (Cream of Mushroom Soup)   Supa crema de ciuperci

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 portii: 
  • 2 cepe taiate fin 
  • 4-5 linguri de unt - asta inseamna cat 50 gr daca lingurile sunt cu varf 
  • 3 lg de faina 
  • sare si piper 
  • zeama de legume sau de pui - eu am folosit de legume 
  • patrunjel taiat marunt 
  • 250 gr de ciuperci proaspete - pe cat posibil evitati-le pe cele din borcan

Mod de preparare

Se topeste o lingura de unt. Se lasa la calit bine: ceapa tocata fin si ciupercile, taiate in prealabil julien style. Dupa ce ciupercile nu mai sunt crude, se iau de pe foc si se piseaza cu blenderul. Pasta obtinuta se pune din nou la foc. Se toarna zeama de legume si faina sarea si piperul si se lasa la foc mic, pana cand 2 clocot de 2-3 ori.

Eu am avut de o zi inainte o bucatica de piept de pui la grill pe care l-am taiat fasii subtiri. Deasupra se presara patrunjel tocat fin. Julia ar fi servit supa cu crutoane de paine!!! 

Eat untill you drop....!!! :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Potage Veloute Aux Champignons (Cream of Mushroom Soup) Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa cu tagliolini

Postat de Valclaudia

Supa cu tagliolini

Curatam legumele si le spalam. Morcovul se taie rondele (eu am folosit cutitul de taiat cascaval sa obtin acele felii ondulate). Ceapa se toaca marunt, la fel ardeiul se taie cubulete....

Citeste continuarea

Supa de galuste cu carne de pasare

Postat de comanligia

Supa de galuste cu carne de pasare

Se curata carnea de piele, se spala, apoi se pune la fiert in apa. Se ia spuma cu spumarul daca e necesar. Se curata si se spala legumele, apoi se taie ceapa marunt, morcovul si telina se toaca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2010, 12:18
daca sant ciupercisuper bune sant grozave am trect-o la favo 5 furcu
la 29.06.2010, 12:27
yam, yam vin si eu la o portie
la 29.06.2010, 12:50
E foarte buna supa crema !
la 29.06.2010, 14:08
la 29.06.2010, 15:53
mmm! La ce denumire are... nu are cum sa nu fie gustoasa!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking