Potcoave cu vanilie si migdale

Postat de Sim0naWorld in Dulciuri
8 Dec 2012 | 2907 vizualizari
Potcoave cu vanilie si migdale

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g migdale macinate
  • 200 g margarina RAMA rece
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare (din pacate eu am uitat sa pun)

Mod de preparare

Margarina am frecat-o bine-bine cu zaharul, pana zaharul s-a topit iar compozitia a devenit ca o spuma. Am adaugat migdalele macinate, zaharul vanilat si oul, amestecand continuu. La urma am pus treptat faina.

Am obtinut un aluat omogen, nu foarte tare, pe care l-am dat ptr 1 ora la frigider.

Dupa ce aluatul s-a intarit bine, am pus aluatul pe masa infainata, si am format bastonase de cca 8 cm, carora le-am dat forma de potcoava. Cu o pensula am udat o tava cu apa, am tapetat cu hartie de copt, si fara a mai unge hartia, am pus bastonasele in tava. Am dat  la cuptor ptr 12-15 minute la 190 grade C.

Cand le-am scos din cuptor, le-am tavalit imediat prin zahar pudra si le-am asezat in cutii de tabla speciale ptr astfel de bunatati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave cu vanilie si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie

Postat de diaconta

Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie

Clatitele  le-am copt în tigaia grill de 30x30 cm. Am mixat galbenusurile cu  zaharul....

Citeste continuarea

Desert placinte Bostanei

Postat de RODIMUR

Desert placinte Bostanei

Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2012, 20:09
ce bune sunt! Bravo Simo!
la 08.12.2012, 20:09
placeee
la 08.12.2012, 20:10
la 08.12.2012, 20:11
ce bune
la 08.12.2012, 20:15
super bune

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking