Ingrediente
- 300 gr faina
- 150 gr nuci macinate
- 250 gr margarina
- 1 esenta de vanilie
- 1 esenta rom
- 100 gr zahar pudra (merge si cu cel tos)
- un praf de sare
- zahar pudra cu aroma de vanilie pentru tavalit biscuitii
Mod de preparare
- margarina la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie
- adaugam nucile, romul si faina treptat si framantam cu mana pana se incorporeaza bine toata faina si obtinem un aluat
- formam o bagheta cu mainile si o taiem in felii mici
- fiecare felie o rulam si o taiem in 4, iar aceste 4 rulouri micute le curbam spre interior, formand potcoavele si le asezam in tava
- dam tava la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit
Atentie! - dupa 10 minute ne uitam la ele sa nu se arda deoarece se coc foarte repede. Nu asteptati sa prinda o culoare mai inchisa pentru ca isi vor scimba gustul (vor deveni mai amarui), si se vor intari foarte tare dupa ce se racesc!
- dupa ce s-au racorit putin se tavalesc cu grija prin zaharul pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave cu nuca - de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|