Potcoave norocoase MenAncutA

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
1 Sep 2017 | 4057 vizualizari
Potcoave norocoase MenAncutA

Pai treaba sta in felul urmator, doua fete cucuiete si foarte haioase isi disputa suprematia pentru cele mai bune cornulete si vine  a treia sarita de pe fix, adica Eu, le combin retetele, mai adaug si de la mine si scot pe piata niste potcoave norocoase, ca tot ne provoaca Bucatarasul la traznai....:)))) una bucata Mena https://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-untura-si-cu-nuca-56166.html, una bucata Ancuta https://www.bucataras.ro/retete/cornulete-cu-nuca-si-vanilie-13108.html si-o potcoava de la Cleme, sa va poarte noroc....:))))

Ingrediente

  • 2 oua mari
  • 750 g faina
  • 300 g untura
  • 250 g nuca prajita si macinata
  • 100 g alune de padure prajite si macinate
  • 1 praf de copt
  • 5 g sare
  • 1 plic vanilie bourbon Dr. Oetker
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri zahar brun
  • zahar farin pentru tavalit potcoavele

Mod de preparare

Mai intai am spart nucile si alunele, le-am curatat, le-am bagat la cuptor si le-am prajit, apoi le-am macinat. Intr-un castron am pus untura, zaharul brun, cele 2 oua si vanilia bourbon, am mixat bine, apoi am adaugat laptele si praful de copt. Am omogenizat biune si am pus faina si nuca si alunele macinate, am framantat bine, apoi am pus aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 2 ore. Dupa doua ore am scos aluatul am format bilute de cca 18 g si apoi am format poctoavele. Le-am asezat in tava si le-am dat la cuptorul preincalzit pana incep s ase rumeneasca putin. Se scot din cuptor si s etavalesc prin zahar farin asa calde, sa se lipeasca zaharul de ele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave norocoase MenAncutA" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac dungat

Postat de mirela0911

Desert cozonac dungat

Se pregateste maiaua. Se amesteca laptele caldut impreuna cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze si sa dospeasca timp de 10 minute. Intre timp, in bolul...

Citeste continuarea

Cozonac cu ciocolata si rahat

Postat de xana

Cozonac cu ciocolata si rahat

Pentru inceput ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam zaharul cu drojdia, o lingura cu varf din cantitatea de faina si laptele caldut pana obtinem o pasta omogena. O...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2017, 18:37
Bune potcoave ai făcut!
la 01.09.2017, 18:52
Pai iau si eu una sa imi poarte noroc
la 01.09.2017, 18:54
Luăm să gustăm, deși gândul că vrei să ne potcovești nu ne dă pace...
la 01.09.2017, 18:57
Rodica, o potcoava mica nu strica la casa omului....)
la 01.09.2017, 18:58
Andreea ia cu incredere, daca nu poarta norc sigur zambesc potcoavele astea....

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking