Ingrediente
- Foi:
- 700 gr faina
- 10 linguri apa
- 10 linguri suc de rosii
- 1 praf sare
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahar
- 1,5 lingurita amoniac
- Crema 1 :
- 500 ml apa
- 4 linguri faina
- 10 linguri zahar
- 250 gr margarina
- 250 gr zahar pudra
- esenta de vanilie
- Crema 2 :
- 400 gr gem prune (magiun)
- 3 linguri cu varf cacao
- esenta de rom
Mod de preparare
Foi: Amesteca faina cu apa, sucul de rosii, uleiul, zaharul, amoniacul si sare si framanta un aluat potrivit de tare. Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde pe rand patru foi care se coc pe dosul tavii, la foc potrivit, 8-10 minute.
Crema 1: Adauga faina si zaharul si un praf de sare in apa, omogenizeaza bine si fierbe la foc mic pana se ingroasa ca o smantana groasa. Lasa compozitia sa se racoreasca putin.
Intre timp freaca margarina la temperatura camerei cu zaharul pudra si esenta de vanilie si amesteca cu crema de faina, adaugata putin cate putin si amestecata cu mixerul. Pune crema astfel obtinuta la rece pentru 25 minute.
Crema 2: Amesteca gemul cu cacaua si esenta de rom.
Asamblare: Intr-o tava asaza prima foaie, intinde jumatate din crema 2, pune a doua foaie si intinde uniform toata crema 1. Pune a treia foaie, intinde restul din crema 2 si la final ultima foaie.
Acopera prajitura cu un prosop curat si am las-o la rece pana a doua zi. Tai-o in dreptunghiuri si serveste-o cu mare pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 10 de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (88)
|