Prajitura de post cu roscove si rodie

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
9 Mar 2014 | 7038 vizualizari
Prajitura de post cu roscove si rodie

Ingrediente

Blat:

  • 2 morcovi mari
  • 100 ml ulei
  • 150 gr.zahar
  • 400 gr.faina alba
  • 1 borcan dulceata de salcam
  • 100 ml sirop din compot sau suc natural de fructe
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 3 linguri pudra de roscove
  • 1 sticluta esenta de rom

Sirop:

  • 200 gr. zahar
  • 1 esenta de rom
  • 100 ml apa

Crema:

  • 3 plicuri praf de budinca (ciocolata)
  • 100 gr. margarina
  • 600 ml apa
  • 6 linguri de zahar
  • semintele de la 1/2 rodie
  • 2 linguri de stafide
  • 1 sticluta esenta de rom

Glazura:

  • 12 linguri de zahar
  • 8 linguri de apa rece
  • 3 linguri pudra de karob / roscove

Decor:

  • semintele de la 1/2 rodie
  • cristale de zahar

Mod de preparare

Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea fina.

Se pun intr-un castron de plastic impreuna cu dulceata de flori de salcam, sarea,zaharul, uleiul, bicarbonatul, praful de copt si sucul de fructe. Se mixeaza cca 10 min. la viteza normala.

Adaugam pudra de roscove, esenta de rom iar la final faina si continuam sa mixam pana obtinem un amestec spumos.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.

Turman compozitia in tava si coacem blatul la temperatura moderata pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam blatul la racit si ne ocupam de sirop, punand toate ingredientele la fiert la foc mic pana se topeste zaharul.

Dupa ce se raceste siropul, se repartizeaza pe intreaga suprafata a blatului (aflat inca in tava in care l-am copt), cu ajutorul unei linguri.

Crema se prepara astfel:

-punem cca 400 ml apa intr-o oala la fiert impreuna cu margarina, zaharul si esenta de rom

-dizolvam praful de budinca in cca 200 ml apa rece

-cand apa da in clocot adaugam budinca diluata si amestecam energic pana obtinem o crema de consistenta unei budinci

-luam vasul deoparte de pe foc si amestecam sa nu se formeze pojghita

-adaugam stafidele si semintele de rodie

Adaugam crema calduta peste blatul din tava si o intindem uniform pe toata suprafata.

Dupa ce s-a racorit,lasam la racit (eu am tinut-o in frigider cca 30 min) apoi o portionam dupa preferinta.

Preparam glazura punand apa la fiert impreuna cu zaharul si pudra de roscove. Lasam sa fiarba la foc moderat cca 15 min pana capata consistenta unei glazuri.

Glazuram prajiturelele si presaram seminte de rodie si cristale de zahar.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu roscove si rodie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Noodles cu legume si sos dulce acrisor

Postat de rocsi_1612

Noodles cu legume si sos dulce acrisor

Spalati ciuperile si le puneti intr-o sita la scurs. Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati fasii lunguiete, potrivit de subtiri. Morcovul il...

Citeste continuarea

Curry de ciuperci cu lapte de cocos

Postat de Bucataras

Curry de ciuperci cu lapte de cocos

Spala, curata ciupercile si usuca-le cu un prosop de hartie.  Pune in tigaie uleiul la incins si adauga ghimbirul si usturoiul tocate marunt si ceapa taiata pestisor. Amesteca, lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2014, 19:28
la 09.03.2014, 19:30
Hai ca vin si eu la si prajitura !
la 09.03.2014, 19:32
cred ca e delicioasa!
la 09.03.2014, 19:36
buna...
la 09.03.2014, 19:39
wow,ceva nou si delicios

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking