Prajitura cu gem si foi de cartofi

Postat de ana77 in Mancaruri de post
4 Iul 2013 | 24958 vizualizari
Prajitura cu gem si foi de cartofi

O prajitura fina, aromata, delicioasa si ieftina, ca sa nu mai spunem ca este si de post! Nu-mi vine sa cred ca am reusit sa mai pun si eu o reteta....este facuta din postul Pastelui ...asa ca sa nu imi cereti ca nu am...:)) Scuzati pozele dar mi s-a stricat aparatul foto si sunt facute cu telefonul....unul din motivele pt care nu am mai postat retete...!:(

Ingrediente

ALUAT

  • 400 gr faina
  • 2 cartofi
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 1-2 linguri cacao in functie de calitate

UMPLUTURA:

  • 1 borcan gem acrisor - prune, caise, etc

GLAZURA:

  • 2 linguri apa
  • 1 lingura cacao
  • 120 gr zahar
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

- am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am fiert, iar dupa ce s-au mai racit i-am pasat

- am adaugat in piure faina, margarina la temp camerei frecata cu zaharul si praful de copt

- am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in 3 bucati, iar intr-una din bucati am incorporat cacaua

- intr-o tava unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina, se intinde o foaie din aluatul alb, se unge cu gem, punem foaia cu cacao intinsa, o ungem si pe ea cu gem, iar la sfarsit ultima foaie alba.

- dam prajitura la cuptor 25-30 minute

Glazura:

- amestecam zaharul cu apa si cacaua, le fierbem pe foc mic 5 min., adaugam uleiul si mai dam intr-un clocot - doua

- glazura se toarna fierbinte peste prajitura coapta si racita bine si dupa ce glazura s-a intarit se poate taia in bucati  si forme preferate

Pofta buna!

Incercati-o si nu veti regreta......!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si foi de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu foi de cartofi si umplutura de gem

Postat de Valclaudia

Prajitura cu foi de cartofi si umplutura de gem

Prepararea foilor: Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam foarte bine. Fierbem cartofii in apa cu un praf de sare, pana patrunde furculita usor in ei. Ii scurgem apoi bine de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2013, 10:19
vai cat de buna eee..!!!!interesant ca ai facut foile c ,cartofi..super ide..la favorite!!! merge cu cafeluta meaacum!!!
la 04.07.2013, 10:23
Multumesc Alina, esti foarte draguta! Merge de minune cu o cafeluta.....!
la 04.07.2013, 10:32
la 04.07.2013, 11:08
La foi de cartofi nu m-as fi gandit niciodata.
Grozava prajitura ai facut Ana
la 04.07.2013, 11:11
Arata bine,chiar daca pozele sunt facute cu telefonul!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking