Ingrediente
ALUAT
- 400 gr faina
- 2 cartofi
- 250 gr margarina
- 250 gr zahar
- 1 praf de copt
- 1-2 linguri cacao in functie de calitate
UMPLUTURA:
- 1 borcan gem acrisor - prune, caise, etc
GLAZURA:
- 2 linguri apa
- 1 lingura cacao
- 120 gr zahar
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
- am curatat cartofii, i-am taiat cuburi si i-am fiert, iar dupa ce s-au mai racit i-am pasat
- am adaugat in piure faina, margarina la temp camerei frecata cu zaharul si praful de copt
- am framantat un aluat elastic pe care l-am impartit in 3 bucati, iar intr-una din bucati am incorporat cacaua
- intr-o tava unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina, se intinde o foaie din aluatul alb, se unge cu gem, punem foaia cu cacao intinsa, o ungem si pe ea cu gem, iar la sfarsit ultima foaie alba.
- dam prajitura la cuptor 25-30 minute
Glazura:
- amestecam zaharul cu apa si cacaua, le fierbem pe foc mic 5 min., adaugam uleiul si mai dam intr-un clocot - doua
- glazura se toarna fierbinte peste prajitura coapta si racita bine si dupa ce glazura s-a intarit se poate taia in bucati si forme preferate
Pofta buna!
Incercati-o si nu veti regreta......!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gem si foi de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|