Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- esenta rom
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- Pentru crema alba:
- 100 gr ciocolata alba
- 100 gr frisca lichida
- Pentru crema neagra:
- 100 gr ciocolata neagra
- 100 gr frisca lichida
- Pentru decor:
- topping de ciocolata
Mod de preparare
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Se adauga zaharul si se mixeaza foarte bine pina ce devin o spuma tare.
Se adauga pe rind cite un galbenus,romul,faina si se amesteca totul cu grija.
Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru circa 20 minute.
Cind e gata ,se scoate,se lasa la racit si apoi se taie in trei.
Creme:
Se pune la foc mic o craticioara in care se amesteca frisca si ciocolata alba rupta in bucati mici.Frisca nu trebuie lasata sa inceapa sa fiarba.Cind ciocolata s-a topit se da craticioara la o parte si se lasa la racit cel putin 2 ore.Apoi inainte de a se folosi la prajitura se mixeaza crema sa devina fina si pufoasa.
La fel se procedeaza si cu ciocolata neagra .
Ornat:
Se aseaza primul blat pe un platou rotund.Se pune crema neagra.Se suprapune cel de-al doilea blat peste care se pune crema alba.Se incheie cu ultimul blat.
Se decoreaza cu topping de ciocolata sau dupa preferinta cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba-Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|