Prajitura Albinita

Postat de andaoana in Prajituri
28 Aug 2017 | 3444 vizualizari
Prajitura Albinita

Stim cu totii ca avem un bucataras la care ii place tare mult sa faca foi , prajituri cu foi. De la Merisoara , noastra , am facut reteta aceasta si mi-a iesit excelent . Am umblat putin la cantitatea de zahar si am folosit pastaie de vanilie . Dupa cum se vede doua foi le-am bronzat mai tare :)) dar au fost ok . Multumesc Merisor pentru reteta . https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-albinita-reteta-cu-nr-400-59128.html

Ingrediente

  • Pentru 4 foi
  • -200 gr unt
  • -100 gr zahar
  • -3 oua
  • -3 linguri miere
  • -200 ml lapte
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -700 gr faina
  • Pentru crema:
  • -1 l lapte
  • -3 galbenusuri
  • -250 gr gris
  • -150 gr zahar
  • -1 pastaie vanilie
  • -1 lingura faina
  • -200 gr unt
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1 varf lingurita sare
  • Extra
  • -720 gr gem de caise

Mod de preparare

Foile

Din cantitatile date ies 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de 35 x40 cm .

 Intr-o cratita,pe foc mic,punem laptele, mierea , zaharul , sarea si untul si le omogenizam amestecand incontinu.Atentie sa nu fiarba , trebuie doar sa se topeasca untul si zaharul.

Intr-un bol amestecam faina cu bicarbonatul .

In mijlocul fainii punem ouale pe care le batem , in prealabil cu o furculita . Turnam si compozitia cu miere. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si usor de intins . Acest aluat trebuie lasat la odihnit in frigider pentru jumate de ora , dar nu este obligatoriu.

 Daca dorim sa obtinem niste foi mai inchise la culoare trebuie sa caramelizam zaharul si apoi sa punem peste el untul , laptele , mierea si sarea.

 Aluatul il impartim in 4 parti egale pe care le intindem si le asezam pe fundul tavii pentru a le coace . Fiecare foaie trebuie coapta timp de 5 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.

Crema :

Intr-un vas care se poate pune pe foc amestecam galbenusurile cu zaharul , grisul,faina si semintele din pastaia de vanilie cu laptele rece turnam usor peste ele. Amestecam continu in timp ce adaugam laptele ca sa nu se faca cocoloase.

Punem vasul pe foc mic si lasam pe foc , amestecand continu pana cand obtinem o crema groasa . Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam crema sa se raceasca .

 Untul moale impreuna cu zaharul vanilat il frecam pana cand obtinem un unt spumos. Adaugam in unt cate o lingura de crema (racita) si amestecam pana cand incorporam toata crema .

 Asamblarea :

 Impartim crema in doua parti egale .

Peste prima foaie punem jumate din crema si nivelam . Asezam a doua foaie si intindem gemul de caise . Vine a treia foaie peste care punem crema ramasa .

Acoperim prajitura cu folie de plastic si punem deasupra ei o greutate (un fund de lemn mare, carti , tavi etc) . Prajitura astfel aranjata o punem la frigider si o lasam pana a doua zi cand foile vor fi moi si o vom putea portiona frumos.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Albinita

Postat de sufletista

Desert prajitura Albinita

Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...

Citeste continuarea

Desert prajitura Albinita

Postat de mirela0911

Desert prajitura Albinita

Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2017, 10:20
Bzzz,Bzzz, vreau si eu un bondarel...;-bd
la 28.08.2017, 10:24
ar merge la cafea una!
la 28.08.2017, 10:27
Ce faina-i!
la 28.08.2017, 11:18
Ce bunătate!
la 28.08.2017, 11:40
Minunată! Mă bucur că te-a inspirat rețeta mea!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking