Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post

Postat de Creatsa in Mancaruri de post
16 Noi 2013 | 55848 vizualizari
Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post

Ideale pentru cei ce tin post si vor ceva dulce,dulce :) Prajitura Amandina este una dintre deserturile preferate pe care le gaseam in cofetarii. Iata varianta de post in care poti pregati aceasta prajitura delicioasa. Daca vrei sa prepari aceasta Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post, iata care sunt ingredientele: faina, zahar, ulei, cacao, margarina, rom.

Ingrediente

Ingrediente Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post

Blat:

  • 3 cani faina
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite rase bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani apa
  • 1/2 cana ulei
  • 2 lingurite otet

Sirop:

  • 120 g zahar
  • 250 ml apa
  • esenta de rom

Crema:

  • 400 g margarina Rama Maestro
  • 250 g zahar pudra
  • 3-4 linguri cacao
  • esenta de rom dupa gust

Glazura:

  • 3 plicuri glazura de ciocolata Dr. Oetker

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post

Intr-un bol amesteca faina,zaharul,cacaua ,praful de copt,bicarbonatul si sarea.

In alt bol amesteca apa,uleiul si otetul.

Toarna amestecul lichid peste cel uscat si omogenizeaza bine.(Amesteca doar cat sa se combine)

Tapeteaza o tava(30/20 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox 35 de minute(testul scobitorii)

Lasa blatul la racit peste noapte apoi taie-l in 2.

Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa si lasa siropul pe foc pana se topeste complet zaharul.

Adauga esenta de rom dupa gust si lasa siropul la racit.

Topeste margarina la microunde(trebuie sa fie doar moale nu lichida) apoi mixeaz-o bine cu zaharul pudra si cacaua pana obtii o crema spumoasa .

Adauga esenta de rom si mai mixeaza cateva secunde.

Pe o tava pune o parte din blat si insiropeaz-o .

Peste blat pune crema si niveleaza bine(mai opreste 2-3 linguri pentru decor)

Acopera cu al doilea blat insiropat in prealabil si da prajitura la frigider pana se intareste crema.(2-3 ore)

Indeparteaza cu grija marginile apoi portioneaza prajitura in bucati potrivite (mie mi-au iesit 12 bucati)

Prepara glazura conform instructiunilor de pe plic si glaseaza fiecare prajiturica.

Decoreaza prajiturile cu o avelina din crema si pune-le la rece pana in momentul servirii.

Incearca si reteta clasica de Prajitura Amandina sau varianta de Prajitura Amandina cu ness, delicioasa.

Iti recomandam si reteta de Prajitura Boema, un alt desert savuros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina - Reteta delicioasa de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mancare cu mazare de post

Postat de ianculubita

Mancare cu mazare de post

In vasul cu ulei incins punem la calit ceapa, usturoiul, ardei gras toate taiate marunt. Dupa cateva minute punem cartofii curatati si taiati cubulete, bulionul, apoi amestecam bine cu 1 lingurita...

Citeste continuarea

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Postat de Mihaela11_jo

Mancare scazuta de bob verde -“Foul akhdar bi zeit”( de post)

Se curata   bobul verde si se taie in bucati de cca 2-3 cm. Se spala bine si se lasa la scurs . Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline pana devine aurie; se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2013, 15:07
ce bine arata! Bravo,Lavinia!
la 16.11.2013, 15:07
vaaai
la 16.11.2013, 15:07
woooooooooooa!!!!
la 16.11.2013, 15:08
Claudia ,multumesc
la 16.11.2013, 15:08
Crisu

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking