Prajitura aromata (de post)

Postat de oana_d in Mancaruri de post
4 Apr 2013 | 50450 vizualizari
Prajitura aromata (de post)

Reteta este dintr-o revista Magazin de la inceputul anilor '90.

Ingrediente

  • o cana de apa,
  • o cana de zahar,
  • 1/2 cana ulei,
  • 1-2 cani de faina,
  • o lingurita de praf de copt
  • arome.
  • Crema:
  • 0,5 kg biscuiti simpli,fara ou
  • o ceasca de apa,
  • 4 linguri de gem acrisor,
  • 100-150 g zahar pudra,
  • 2 pachete de margarina,
  • coaja de lamaie si de portocala,
  • 2-3 linguri de rom (sau esenta),
  • 2 ciocolate menaj (optional),
  • o mana de stafide.
  • Glazura:
  • o ciocolata menaj
  • 2-3 lingurite de apa
  • 50g de margarina

Mod de preparare

Blatul se face amestecand ingredientele pana la omogenizarea completa. Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins, la 180 de grade aproximativ 30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca in tava.

Intre timp se face crema: biscuitii se dau prin masina de tocat nuci. Apoi se amesteca zaharul pudra (eu am o masina de cafea pe care o folosesc numai pt a-mi face zahar pudra cand este nevoie), cu margarina, gemul, prefer de caise, coaja de lamaie si portocala, stafidele, romul si ciocolata topita la foc mic cu 2-3 lingurite de apa. Acest amestec se omogenizeaza cu praful de biscuiti impreuna cu apa (sau un sirop de apa si zahar), dar pentru ca puteti avea diverse sortimente de biscuiti, puneti apa cate putin pana cand rezulta o crema ferma, pe care o aromatizati bine cu rom de calitate, sau cu esenta de rom.

Dupa ce blatul s-a racit, se scoate usor hartia de copt si se lasa tot in tava. Se intinde crema peste el si apoi glazura, facuta din ciocolata topita cu 2-3 lingurite de apa si cu 50 g de margarina, la foc foarte mic sau la bain marie.

Se lasa la rece cateva ore apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura pufoasa si aromata de post

Postat de Valclaudia

Prajitura pufoasa si aromata de post

Punem intr-un castron incapator sucul de mandarine, apa minerala si uleiul. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Peste ingredientele umede adaugam intai bicarbonatul si drojdia, apoi praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2013, 20:16
place
la 04.04.2013, 20:36
Cred ca e tare buna!
la 04.04.2013, 20:38
Cat de bine arata!
la 04.04.2013, 22:15
la 05.04.2013, 12:09

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking