Ingrediente
- 200 de grame de zahar
- 150 de ml. de apa
- 150 de grame de nuci fin macinate
- 150 de grame de unt
- 1 lingura de cacao
- 1 lingurita esenta de rom
- 100 de grame de ciocolata menaj,pt cuvertura de la Profi
- 2 linguri de smantana pentru frisca(am pus doua capsule frisca pt cafea)
- 1/2 lingura de ulei
- 250 de grame de biscuti macinati(Coconitos,Petit Beurre cu aroma de cocos am pus eu,sunt mare fana cocos)
Mod de preparare
Intr-o cratita se pun pe foc zaharul si apa. Dupa ce se dizolva zaharul se adauga nuca macinata se amesteca bine si se mai lasa sa dea un clocot-doua.
Aceasta compozitie se adauga peste biscuitii macinati,se adauga si untul si esenta de rom si se amesteca bine,pana se topeste untul si compozitia devine omogena.
Se imparte compozitia obtinuta in doua parti, iar una dintre ele se amesteca omogen cu 1 lingura de cacao.
In tava(19/23 este a mea)se intinde compozitia cu cacao,se niveleaza cu mana sau cu lingura si se preseaza.
Deasupra de compozitia cu cacao se intinde compozitia "alba".
Se da la frigider ca sa se raceasca bine(eu am lasat-o 30 min.ca nu mai aveam rabdare).
Glazura: se topeste pe baia de abur ciocolata amestecata cu frisca si uleiul,se amesteca bine sa se incorporeze toate ingredientele.
Se scoate tava din frigider si se toarna glazura calda ,se niveleaza cu lingura si se da din nou la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura BAIADERA" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|