Desert prajitura Blanc cu lamaie

Postat de lilik in Prajituri
22 Iun 2011 | 86109 vizualizari
Desert prajitura Blanc cu lamaie

Hehehe, in sfarsit am facut-o si eu....Licuta iti multumim pentru aceasta reteta cu o multime de variante....aceasta este doar una din ele...de cand am vazut la Miha cu ciocolata alba mi-am imaginat-o in combinatie cu lamaie. Este super, mega ultra delicioasa si va recomand tuturor sa incercati una din variantele acestei prajituri.

Ingrediente

  • Blat:
  • 160 gr biscuiti petit beure
  • 85 gr unt
  • Crema:
  • 220 gr ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • sucul de la 2 lamai (depinde cat sunt de mari)
  • 75 gr unt
  • 15 gr gelatina (eu am folosit 3 foi)
  • Decor:
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc.

Intre timp pregatim crema: Punem gelatina la hidratat in apa rece. Intr-o craticioara punem ciocolata cu laptele la topit, pe foc mic, iar cand gelatina s-a inmuiat o punem in compozitie si mai lasam pe foc pana devine omogen, insa fara sa fiarba.

Lasam sa se racoreasca apoi adaugam untul si frecam pana se omogenizeaza, dupa care adaugam in compozitie sucul de lamaie (gustati cat vreti de acrisoara, eu am folosit 2 lamai mici) si amestecam.

Cand compozitia cu ciocolata e rece batem frisca si le amestecam.

Compozitia obtinuta o punem in tava peste baza de biscuiti si dam la rece o noapte.

A doua zi scoatem prajitura din forma,indepartam usor folia si punem pe un platou cu partea de biscuiti in sus.

Pregatim glazura: Punem pe foc mic frisca lichida cu cicocolata si coaja de lamaie pana se topeste ciocolata, lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste prajitura.

Mai dam la frigider pana se intareste glazura si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Blanc cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Blanc cu lamaie

Postat de UrsanMihaela

Desert prajitura Blanc cu lamaie

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2011, 15:26
Super combinatie ai facut
la 22.06.2011, 15:37
Excelenta Lilik
la 22.06.2011, 15:49
buna buna
la 22.06.2011, 15:49
foarte faina!!!!
la 22.06.2011, 15:49
foarte buna

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking