Prajitura Boxi

Postat de reisnaor_2006 in Prajituri
4 Ian 2015 | 6055 vizualizari
Prajitura Boxi

O prajitura foarte buna si nu foarte dulce.

Ingrediente

  • Ptr blat:
  • 4 oua(albusurile)
  • 150 gr zahar
  • 50 gr mac
  • 50 gr nuca de cocos
  • 3 lg de faina
  • Ptr crema:
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr lapte
  • 2 lg de faina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 50 gr de stafide

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam pe rand zaharul, nuca de cocos si macul si mixam. Adaugam si faina si amestecam usor cu o spatula. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia si dam la cuptor la 200 de grade pana se rumeneste usor.

Crema o fierbem la bain-marie adaugand pe rand si amestecand cu telul galbenusurile, laptele, zaharul si faina. Cand compozitia se leaga, o luam de pe foc si adaugam margarina frecata spuma si stafidele.

Crema o punem peste blatul racit si presaram nuca de cocos. O lasam la rece 30 de minute.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boxi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Petre Roman

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura Petre Roman

Incepeti cu pregatirea  cremei , ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o cratita mai groasa amestecati galbenusurile cu zaharul. Adaugati amidonul, laptele putin cate putin, dar tot,...

Citeste continuarea

Prajitura de post cu gem si nuca

Postat de robert_badica

Prajitura de post cu gem si nuca

Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2015, 19:58
sigur imi place
la 04.01.2015, 19:58
la 04.01.2015, 20:02
Ce buna !!! la o praji cu blat cu mac ma gandeam si eu
la 04.01.2015, 20:02
Io o vreau mai dulce....
la 04.01.2015, 20:05
super !

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking