Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 140 gr zahar
- 140 gr nuca macinata prajita
- 2 lg faina
- 1 pliculet praf de copt
- Crema:
- 250 gr unt
- 2 galbenusuri
- 200 gr zahar pudra
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 7 lg ness
- 150 gr nuca tocata, prajita
- Glazura:
- 200 gr zahar pudra
- 3 lg cacao
- 3 lg unt
- 4-5 lg apa
Mod de preparare
Blat:
Batem albusurile cu zaharul pana se intareste spuma, apoi adaugam galbenusurile, pe rand, iar la final punem nuca, faina si praful de copt amestecate dinainte. Punem compozitia intr-o tava de 25cm x 35cm si coacem blatul la 180C.
Crema:
Mixam untul pana devine cremos, apoi adaugam zaharul si amestecam bine. Punem galbenusurile, pe rand. Turnam cate o lingura de ness si mixam pe viteza mare pana se omogenizeaza. La final punem nuca tocata.
Glazura:
Apa si untul se pun pe foc si se lasa sa clocoteasca putin, apoi se adauga zaharul si cacaoa si se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Asamblare:
Crema se intinde uniform peste blat, iar glazura racita se toarna peste crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Brath" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|