Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250

Postat de Dea_Dea in Prajituri
30 Aug 2013 | 9438 vizualizari
Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250

O prajitura foarte buna cu crema de castane!

Ingrediente

BLAT:

  • 4 oua
  • 2 linguri de apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

SIROP

  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml apa

CREMA

  • 250 gr pireu de castane(luat de la magazin)
  • 250 ml frisca lichida

GLAZURA

  • 4 linguri frisca lichida
  • 25 gr unt
  • 100 gr ciocolata

Mod de preparare

Blat:Albusurile cu apa si sarea se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza bine.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa.Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

Sirop:Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa, se lasa pana se topeste si se pune la racit.

Crema:Se bate frisca si se amesteca cu pireul de castane.

Glazura:Se pune ciocolata rupta bucati, frisca si untul la omogenizat pe aburi .Se lasa 2 min la racorit.

Asamblare:Se taie blatul in doua. Se insiropeaza o parte din blat , se pune jumatate de crema.

Punem si cealalta parte de blat insiropata, punem cealalta jumatate de crema.

La final se glazureaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert clafoutis cu capsuni

Postat de BakeUpArtist

Desert clafoutis cu capsuni

Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de Oana

Prajitura cu visine

Mai intai pregatim visinele, le scoatem samburii si le presaram cu o cescuta de zahar, apoi le lasam cel putin o jumatate de ora. Se pun apoi intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2013, 09:10
La cat mai multe retete delicioase
la 30.08.2013, 09:11
Bravo,felicitari 250 la numar...
la 30.08.2013, 09:14
Mihaela multumesc la fel
la 30.08.2013, 09:15
Cleme , multumesc tare mult!
la 30.08.2013, 09:16
Bravo fata draga felicitari si la cat mai multe retete delicioase harnicuto

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking