Ingrediente
BLAT:
- 4 oua
- 2 linguri de apa
- un praf de sare
- 2 linguri ulei
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
SIROP
- 1 lingura de zahar
- 150 ml apa
CREMA
- 250 gr pireu de castane(luat de la magazin)
- 250 ml frisca lichida
GLAZURA
- 4 linguri frisca lichida
- 25 gr unt
- 100 gr ciocolata
Mod de preparare
Blat:Albusurile cu apa si sarea se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza bine.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si la final cacaoa.Se pune in tava(20x30) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se scoate si se lasa la racit pe gratar.
Sirop:Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa, se lasa pana se topeste si se pune la racit.
Crema:Se bate frisca si se amesteca cu pireul de castane.
Glazura:Se pune ciocolata rupta bucati, frisca si untul la omogenizat pe aburi .Se lasa 2 min la racorit.
Asamblare:Se taie blatul in doua. Se insiropeaza o parte din blat , se pune jumatate de crema.
Punem si cealalta parte de blat insiropata, punem cealalta jumatate de crema.
La final se glazureaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "CASTANA"- Reteta Nr. 250" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|