Prajitura C&C

Postat de CarmenBlue in Prajituri
10 Feb 2014 | 3787 vizualizari
Prajitura C&C

O prajitura foarte buna si foarte rapida. Multumesc Kamy (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cc-13216.html)!

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 75 ml apa
  • 60 g cacao
  • 6 galbenusuri
  • BLAT
  • 6 albusuri
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA
  • 1 pachet de unt
  • esenta de vanilie/migdale (optional)

Mod de preparare

In primul rand, se fierb 300 de gr de zahar cu apa si cacao pe aburi. Se lasa la racit, sa nu fie fierbinte. Apoi se adauga 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se lasa deoparte.

Blatul:

Se mixeaza 6 albusuri cu un praf de sare si cu o lingura de zahar. Apoi se adauga 5 linguri din compozitia de mai sus si se incorporeaza bine. Se adauga si se amesteca usor cu o paleta cele 3 linguri de faina cernute impreuna cu praful de copt. Se asterne o tava (20/30) cu hartie de copt si se intinde compozitia. Se coace 20-25 de minute la foc mediu sau pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

 Pachetul de unt (la temperatura camerei) se mixeaza spuma. Se adauga in unt , lingura cu lingura pentru a nu se taia, restul compozitiei de mai sus. (Se pot adauga cateva picaturi de esenta).

Se intinde crema peste blatul racit. Se lasa la frigider.

Se poate orna cu nuca macinata sau cu orice doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura C&C" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Postat de AlexTeacher

Desert tarta cu dovleac si scortisoara

Blat : Pune oul si zaharul pudra in bolul robotului de bucatarie, porneste-l pe viteza medie si cand acesta a inceput sa capete o culoare albicioasa si o textura mai aerata, adauga untul treptat....

Citeste continuarea

Desert prajitura Carmen

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Carmen

Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2014, 11:56
la 10.02.2014, 11:59
la 10.02.2014, 16:42
la 10.02.2014, 18:13
la 10.02.2014, 19:36
delicioasa

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking