Ingrediente
- 300 g zahar
- 75 ml apa
- 60 g cacao
- 6 galbenusuri
- BLAT
- 6 albusuri
- 1 lingura de zahar
- 1 praf de sare
- 3 linguri de faina
- 1/2 praf de copt
- CREMA
- 1 pachet de unt
- esenta de vanilie/migdale (optional)
Mod de preparare
In primul rand, se fierb 300 de gr de zahar cu apa si cacao pe aburi. Se lasa la racit, sa nu fie fierbinte. Apoi se adauga 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se lasa deoparte.
Blatul:
Se mixeaza 6 albusuri cu un praf de sare si cu o lingura de zahar. Apoi se adauga 5 linguri din compozitia de mai sus si se incorporeaza bine. Se adauga si se amesteca usor cu o paleta cele 3 linguri de faina cernute impreuna cu praful de copt. Se asterne o tava (20/30) cu hartie de copt si se intinde compozitia. Se coace 20-25 de minute la foc mediu sau pana trece testul cu scobitoarea.
Crema:
Pachetul de unt (la temperatura camerei) se mixeaza spuma. Se adauga in unt , lingura cu lingura pentru a nu se taia, restul compozitiei de mai sus. (Se pot adauga cateva picaturi de esenta).
Se intinde crema peste blatul racit. Se lasa la frigider.
Se poate orna cu nuca macinata sau cu orice doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura C&C" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|