Ingrediente
- Blat:
- - 200 gr. zahar
- - 300 gr. faina
- - 200 gr. apa
- - 100 gr. ulei
- - 1 praf de copt
- - 1 zahar vanilat
- - 50 gr. nuca
- - 2 linguri gem/dulceata
- - 2 linguri cacao
- Glazura:
- - 6 linguri de zahar
- - 6 linguri de ulei
- - 6 linguri de apa
- - 2 linguri de cacao
Mod de preparare
Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul. Le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata (eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam nucile maruntite.
Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam cele 2 parti ale compozitiei. Dam tava la cuptor pentru 40 min, la foc mediu. Pentru verificare facem proba scobitorii.
Dupa ce s-a racit scoatem prajitura din tava si o asezam pe un platou, apoi turnam deasupra glazura si presaram nuca macinata.
Glazura o pregatim astfel: Punem toate ingredientele intr-o oala micuta si le fierbem la foc mic, amestecand incontinuu, pana cand capata consistenta unei smantani. Glazura nu trebuie fiarta prea mult pentru ca se face amara.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura (chec) cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|