Prajitura Claudia

Postat de loredanaaa in Prajituri
11 Iun 2013 | 38162 vizualizari
Prajitura Claudia

Prajitura mea din copilarie pe care o cumparam de la cofetarie.La noi in Brasov se numea Claudia,pe site am gasito sub denumirea albinuta,dulcineea sau prajitura cu miere de albine.De mult vream sa o fac asa ca am reusit si mi-a placut,deci o voi face mai des.De foi am fost foarte multumita mi-au iesit moi.

Ingrediente

Pentru foi:

  • 600 de grame de faina
  • 180 de grame de zahar
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 80 de grame de margarina sau unt
  • 1 ou cateva linguri de lapte, cat e nevoie pentru a omogeniza aluatul

Crema:

  • 1 pahar de lapte de 250 ml
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • 180 de grame de zahar
  • 1 lingura de miere
  • 80 de grame de gris
  • 200 de grame de unt
  • 5-6 linguri de gem acrisor (macese, caise)
  • zahar pudra pentru finisat

Mod de preparare

Foile:

Margarina sau untul (eu am facut cu unt in reteta cerea margarina ),mierea si zaharul se  fierb la foc mic pana se topeste zaharul .Atentie sa nu lasati prea mult pe foc,doar cat s-a topit zaharul.

Compozitia de mai sus se raceste,apoi se  adauga cate un pic din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand  bine.Adaugati restul de faina si oul ,apoi framantati.Puneti cateva linguri de lapte, pe rand, cat sa se omogenizeze aluatul.

Impartiti aluatul in patru parti care se intind in foi subtiri.Le coaceti pe dosul tavii unse  cu unt sau puneti pe foaia de copt, (eu le-am intins cu sucitorul pe foaia de copt un pic cat se poate ,apoi pe dosul tavii incalzite le-am intins mai usor) .

Foile intinse se inteapa  cu furculita si se coc la 180 grade.Aveti grija  ca se coc foarte repede.

Crema:

 Intr-o cratita puneti laptele, zaharul si mierea pe foc .Cand incepe sa fiarba dati focul mic si imediat  adaugati  grisul in ploaie, amestecand continuu(eu data viitoare voi adauga mai mult lapte si voi face mai multa crema ).Se lasa pe foc pana se ingroasa.

Cand compozitia sa racit se adauga esenta de vanilie sau zaharul vanilat si untul.Mixati  la viteza mare pana devine  o crema spumoasa.

Asamblarea:

Intindeti pe prima foaie jumatate din crema,asezati a doua foaie care se unge cu gem ,a treia foaie cu  jumatatea de crema ramasa si se termina cu ultima foaie.

Asesati deasupra prajiturii o tava cu 2-3 carti deasupra,lasati la loc racoros pana a doua zi ca sa se inmoaie.A doua zi pudrati prajitura cu  zahar pudra si taiati-o  dupa preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Claudia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Claudia (sau Albinita)

Postat de Valclaudia

Prajitura Claudia (sau Albinita)

Punem intr-o cratita la foc mic mierea + untul + zaharul. Amestecam in continuu pana se topeste tot zaharul si siropul obtinut tinde sa-si schimbe culoarea spre auriu. Dam siropul deoparte,...

Citeste continuarea

Prajitura Claudia

Postat de papabundetot

Prajitura Claudia

Albusurile le-am separat de galbenus si le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul pe masura ce mai amestecam,apoi laptele,uleiul,zaharul,esenta,zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2013, 23:02
F buna imi place!
la 11.06.2013, 23:09
la 11.06.2013, 23:09
multumesc costeo
la 11.06.2013, 23:10
multumesc motan
la 11.06.2013, 23:16
buna praji

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking