Prajitura Claudia

Postat de papabundetot in Prajituri
14 Iun 2013 | 3651 vizualizari
Prajitura Claudia

M-am gandit ce m-am gandit si nu am gasit un nume potrivit pentru aceasta prajitura cu atat mai mult cu cat nu am urmat o reteta anume pentru a o face…asa ca m-am gandit sa o denumesc dupa unul din prenumele mele…Claudia A iesit gustoasa si pufoasa…:) si cred ca o voi mai face si alta data.

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 2 cani faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 4 zahar vanilat.
  • esenta vanilie
  • cocos
  • 2 praf de copt

crema

  • branza ricotta (1 cutie si 1/2)
  • unt (1 pachet si 1/2),
  • zahar dupa gust, si o esenta de lamaie

glazura

  • 200 ml Gran Cucina crema
  • 100 gr ciocolata alba
  • o lingura miere
  • 30 gr ciocolata amaruie.

Mod de preparare

Albusurile le-am separat de galbenus si le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul pe masura ce mai amestecam,apoi laptele,uleiul,zaharul,esenta,zaharul vanilat si la urma am adaugat faina amestecata cu praful de copt,cand s-au omogenizat toate ingredientele am adaugat o mana de nuca de cocs,am amestecat si asta a fost tot.

O parte din aluat (cam jumatate) l-am pus in tava de copt si la cealalta jumatate am adaugat cacao si am pus-o in alta tava astfel incat sa fac 2 blaturi distincte,unul alb si unul de cacao.

Am lasat blaturile la racit si am trecut la crema care deja e clasica pentru mine tocmai pentru ca ne place mult .Am amestecat bine ingredientele  si pana s-au racit si blaturile am dat amestecul la frigider pt ca fiind cu unt si afara destul de cald am vrut sa o protejez:)

Dupa ce blaturile s-au racit,am pus crema intre ele si am dat prajitura la frigider crezand ca e gata  apoi mi-a venit ideea unei glazuri. Initial am vrut sa fac o glazura alba pentru ca deasupra am pus stratul cu cacao si …pentru contrast dar nu mi-a placut culoarea ciocolatei albe atunci cand am topit-o si am pus peste ciocolata amaruie si asa a iesit glazura ciocolatie.

Am incalzit crema Gran Cucina si apoi am adaugat ciocolata alba taiata in prealabil in bucatele mici,mierea si dupa ce am oprit focul am pus si ciocolata amaruie.A avut un gust tare bun de la ciocolata alba si un aspect care mie mi-a placut mult care cred ca a fost dat de mierea adaugata. am mai ras putina ciocolata alba deasupra si asta a fost tot.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Claudia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Claudia (sau Albinita)

Postat de Valclaudia

Prajitura Claudia (sau Albinita)

Punem intr-o cratita la foc mic mierea + untul + zaharul. Amestecam in continuu pana se topeste tot zaharul si siropul obtinut tinde sa-si schimbe culoarea spre auriu. Dam siropul deoparte,...

Citeste continuarea

Prajitura Claudia

Postat de Sidy

Prajitura Claudia

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare Galbenususrile se mixeaza bine cu 5 linguri zahar pina isi dubleaza volumul apoi adaugam apa si cacaoa.Amestecam bine apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 18:21
Te rog sa nu amesteci ingredientele si cantitatile cu modul de preparare. Trebuie scrise separat. Igredientele (toate) in casutza destinata lor iar modul de preparare la fel.
Ps. ai scris si-n reteta de fata si am mai gasit in alta - 2 praf de copt. Ce reprezinta? Plicuri sau lingurite?
la 14.06.2013, 20:54
la 14.06.2013, 22:46
la 15.06.2013, 18:09
la 15.06.2013, 18:54
plicuri

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking