Ingrediente
- Blat :
- 8 albusuri,
- 200 g zahar,
- 2 lg faina,
- 1 plic praf de copt,
- 50 g mac,
- 150 g nuca cocos
- Foaie dobos :
- 2 oua,
- 4 lg zahar,
- 2 lg apa,
- 4 lg faina
- Crema :
- 8 galbenusuri,
- 300 g zahar,
- 2 lg ness,
- 150 ml lapte,
- 300 g unt
- Glazura :
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Ptr.blat : mixam albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul, macul, cocosul si faina amestecata cu praful de copt si punem in tava (22*32) unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata
Ptr.foaie dobos : Batem albusurile spuma , punem zaharul, apa, galbenusurile si la sfarsit faina; se pune in aceeasi tava tapetata cu alta hartie pentru copt
Ptr.crema : mixam galbenusurile cu zaharul si ness-ul topit in 1 lg apa fierbinte, apoi adaugam laptele si amestecam pe aburi pana se ingroasa (cam 30 minute); lasam crema sa se raceasca si o incorporam lingura cu lingura in untul frecat spuma
Asamblare : blat - 1/2 crema - foaie dobos- 1/2 crema - cioco rasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cocomac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|