Prajitura combinata

Postat de Patricia_Iordache_79 in Prajituri
27 Mai 2013 | 20378 vizualizari
Prajitura combinata

Aceasta este prajitura bucatarasului Merisor. Prajitura pe care am vazut-o acum 3 luni ( pe 27 februarie 2013) si care m-a determinat sa ma inscriu pe acest site minunat. Trebuie sa mentionez ca am respectat excat cantitatile, modul de preparare si dimensiunile tavii, insa nu mi-a iesit asa frumoasa ca originalul. Am avut ceva probleme la partea cu nuca de cocos - a iesit prea uscata - data viitoare as incerca sa pun in loc de 150 gr nuca cocos, doar 75-100 gr. maxim. Si am mai avut o problema la blat...Reteta originala prevede sa punem 2/3, compozitia de nuca si cocos si apoi sa acoperim cu restul de 1/3 blat. Desi am impartit exact cantitatea de blat, am ramas cu jumatate de prajitura neacoperita. Dar, pun toate aceste "nereusite" pe seama faptului ca am avut mari emotii cand am pregatit aceasta prajitura :)) Multumesc, Merisor!

Ingrediente

Pentru blat:

  • 150 gr. ciocolata (eu am pus ciocolata neagra)
  • 200 gr. unt
  • 200 ml. lapte
  • 2 galbenusuri
  • 300 gr. faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 1 fiola esenta de rom

Pentru umplutura cu nuca de cocos:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr. nuca de cocos (mie mi-a iesit prea uscata, data viitoare voi pune doar 75-100 gr.)
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru umplutura cu nuca:

  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr. nuca macinata
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 750 ml. lapte
  • 6 linguri faina
  • 200 gr. unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Ne pregatim toate ingredientele.

Cum preparam blatul:

Punem intr-un vas, untul, ciocolata rupta in bucatele, laptele, zaharul si sarea. Punem vasul pe foc potrivit, amestecand pana la topirea tuturor ingredientelor.

Luam de pe foc si  lasam la racit, apoi adaugam cele doua galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si esenta de rom.

Omogenizam bine cu mixerul si lasam la odihnit pana pregatim umpluturile.

Cum preparam umplutura de nuca de nuca de cocos:

Punem intr-un vas, patru albusuri (doua albusuri ne-au ramas de la blat). Adaugam un praf de sare si amestecam bine cu telul. Adaugam treptat zaharul si cocosul amestecat cu praful de copt.

Cum preparam umplutura de nuca:

Punem intr-un vas, patru albusuri. Adaugam un praf de sare si amestecam bine cu telul. Adaugam treptat zaharul si nuca macinata amestecata cu praful de copt.

Cum montam prajitura:

Tapetam o tava ( a mea 20/30 cm) cu hartie de copt, rasturnam 2/3 din compozitia de blat (adata viitoare voi pune doar jumatate din compozitie), punem pe o jumatate umplutura de cocos si pe cealalta jumatate umplutura de nuca, apoi punem cu grija restul de compozitie de blat si nivelam.

Punem prajitura la cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 40 minute, dupa care lasam la racit.

Cum preparam crema:

Amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea si faina, turnam putin lapte rece si omogenizam, apoi turnam restul de lapte cald si punem pe foc amestecand continuu pana se ingroase crema. Luam de pe foc si lasam la racit.

Batem untul cu zaharul vanilat si il incorporam in crema racita punand cate putin din fiecare si frecand cu mixerul. 

Aici eu am gresit putin pentru ca nu am frecat untul cu zaharul inainte, ci l-am taiat cubulete mici si l-am mixat in crema racita. Din aceasta cauza, crema nu a iesit foarte pufoasa (ca in reteta originala) ci mai cremoasa, dar foarte buna!

Intindem crema peste prajitura si ornam, daca dorim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura combinata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura *Combinata*

Postat de cristinutanicolita

Prajitura *Combinata*

Blat 1:  Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se coace pana se rumeneste usor. Blat 2:...

Citeste continuarea

Prajitura combinata

Postat de merisor67

Prajitura combinata

Pentru blat se pun intr-un vas, untul, ciocolata taiata bucati, laptele, zaharul si sarea si se pun pe foc, mestecand pana la topirea tuturor ingredientelor. Se ridica de pe foc si se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2013, 10:33
Mnnnnnn delicios
la 27.05.2013, 10:33
Păi da, emoţia este motivul, de aia nu fac eu prăjituri
Lasă Patricia, nu zice nimic, că a ieşit minunat.
la 27.05.2013, 10:36
foarte buna
la 27.05.2013, 10:40
Cum mi-a scpat?
O programez in weekend!
la 27.05.2013, 10:41
Mmmmm...delicioasa !!!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking