Ingrediente
Pentru blat:
- 150 gr ciocolata
- 200 gr unt
- 200 ml lapte
- 1 lingura zahar
- 2 galbenusuri
- 300 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 plic praf de copt
- sare
- esenta de rom
Pentru umplutura cu nuca de cocos:
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar
- 150 gr nuca de cocos
- sare
- 1/2 plic praf de copt
Pentru umplutura cu nuca:
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar
- 150 gr nuca macinata
- sare
- 1/2 plic praf de copt
Pentru crema:
- 6 galbenusuri
- 4 linguri de zahar
- 750 ml lapte
- 6 linguri faina
- 200 gr unt
- 3 plicuri zahar vanilat
- sare
fulgi de ciocolata pentru ornat
Mod de preparare
Pentru blat se pun intr-un vas, untul, ciocolata taiata bucati, laptele, zaharul si sarea si se pun pe foc, mestecand pana la topirea tuturor ingredientelor. Se ridica de pe foc si se lasa la racit dupa care se incorporeaza cele doua galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul si esenta de rom.
Omogenizam bine cu mixerul si lasam la odihnit pana pregatim umpluturile care se fac in felul urmator: Separam in doua vase cate patru albusuri. Nu uitam ca doua albusuri ne-au ramas de la blat.
Batem in fiecare vas albusurile bine cu sarea folosind telul, adaugam treptat zaharul, apoi nuca amestecata cu praful de copt, sau nuca de cocos in celalalt vas, tot amestecata cu praful de copt.
Tapetam tava(20/30 cm) cu hartie de copt, rasturnam 2/3 din compozitia de blat, punem pe o jumatate umplutura de cocos si pe cealalta jumatate umplutura de nuca, apoi punem cu grija restul de compozitie de blat si nivelam
Eu am itins cu lingura restul de compozitie si am nivelat, dar se poate folosi un posh, compozitia fiind putin mai groasa ca la chec.
Coacem pentru 40 minute la 180 grade, dupa care lasam la racit.
Intre timp facem crema: amestecam galbenusurile cu zaharul, sarea si faina, turnam putin lapte rece si omogenizam, apoi turnam restul de lapte cald si punem pe foc mestecand continuu pana se ingroase crema, apoi ridicam de pe foc si dam la racit.
Untul il frecam bine cu zaharul vanilat si il incorporam in crema racita punand cate putin din fiecare si frecand cu mixerul.
Intindem crema peste prajitura si ornam cu fulgi de ciocolata.
Spor si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura combinata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (53)
|