Prajitura ''combinata''

Postat de Adele in Prajituri
20 Iul 2016 | 3431 vizualizari
Prajitura ''combinata''

Eeee a venit vremea sa mai pregatesc si eu cateceva dulce pentru ai mei ;;)

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua.
  • 6 linguri cu zahar.
  • 4 linguri cu faina.
  • 3 linguri cu ulei.
  • 100 gr alune macinate .
  • zahar vanilat.
  • 1 varf cu sare.
  • Crema ciocolata:
  • 150 gr ciocolata .
  • 3 linguri crema de alune.
  • unt
  • 150 ml frisca lichida.
  • 10/12 piscoturi de sampanie.
  • 80 gr ciocolata alba.
  • 100 gr nuca de cocos.
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
  • frisca

Mod de preparare

Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se mixeaza cu putina sare pana devin spuma.Galabenusurile se mixeaza cu zahar,zahar vanilat si ulei pana devin spuma ,se incorporeaza faina ,dupa care se adauga albusurile spuma si cu ajutorul unei spatule de silicon sr incorporeaza de jos in sus ,la final se adauga alunele macinate.Compozitia obtinuta se intinde intr-o tava dreptunghiulara ,tapetata cu hartie de copt ,se da la cuptor 180° ,penru aproximativ  15 minute.

Intre timp se topeste ciocolata alba ,se trec piscoturile prin ea si se dau prin nuca de cocos,se lasa la rece pana la momentul folosirii.

Se pregateste si crema de ciocolata ,pe baie de aburi se pun 3 linguri cu frisca lichida si un cub d eunt,ciocolata si se lasa la topit.Dupa care se lasa la racit.Separat se mixeaza frisca si cu crema de alune ,treptat se incorporeaza ciocolata topita si racita,se amesteca bine pana se obtine o crema pufoasa.

Blatul obtinut se taie in doua parti ,se aseaza prima parte ,se aseaza crema se intinde bine ,se aseaza piscoturile in ordine astfel formand o foaie ,deasupra se pune putina frisca ,se aseaza cealalta parte de blat . Se da la rece cateva minute ,dupa care se pune glazura de ciocolata ,se lasa din nou la rece si se decoreaza cu frisca ,se lasa la rece in frigider.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''combinata''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura *Combinata*

Postat de cristinutanicolita

Prajitura *Combinata*

Blat 1:  Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga treptat sucul de portocale,faina si praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma. Se coace pana se rumeneste usor. Blat 2:...

Citeste continuarea

Prajitura combinata

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura combinata

Ne pregatim toate ingredientele. Cum preparam blatul: Punem intr-un vas, untul, ciocolata rupta in bucatele, laptele, zaharul si sarea. Punem vasul pe foc potrivit, amestecand pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2016, 16:00
Iti cam plac combinatiile...
la 20.07.2016, 16:03
la 20.07.2016, 16:03
Cleme ) depinde
la 20.07.2016, 16:06
Andra
la 20.07.2016, 16:08
buna,buna!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking