Prajitura condimentata

Postat de privatelaura in Prajituri
27 Feb 2013 | 21605 vizualizari
Prajitura condimentata

Am ramas impresionata de prajitura Mirelei (miremirc), prajitura Continental. Astazi va prezint o abordare diferita a acestei prajituri, foarte delicioase! Este o prajitura cu multe condimente, foarte aromata !

Ingrediente

  • pt 1 foaie (sunt necesare 3 foi)
  • 4 albusuri (per total 12 albusuri)
  • 4 lg zahar brut (per total 12 lg zahar)
  • 4 linguri amestec nuca macinata, cu fructe de goji si cereale crunchy + scortisoara (per total cam 300 gr miez nuca si 50 gr goji)
  • 2 lg faina (per total 6 lg faina)
  • pt crema
  • 12 galbenusuri
  • 10 lg zahar brut
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet unt nesarat
  • 3 lg zahar vanilat
  • stafide si merisoare hidratate in putin coniac
  • vanilie
  • pt ornat
  • amestec nuca cu goji
  • fulgi de cioco alba

Mod de preparare

Macinam la un loc nuca,fructele de goji, cerealele crocante si scortisoara. Dam deoparte vreo 5-6 linguri din acest mix pe care le vom folosi la ornat.

Pentru foi:

Batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem in continuare pana se intareste bine bezeaua. Adaugam mixul de nuca si faina si incorporam usor in bezea.

Intr-o tava dreptunghiulara, asezam o hartie de copt si turnam compozitia. Coacem cam 15 min la cuptor. Repetam operatiunea de inca 2 ori ca sa obtinem 3 foi in total.

Pentru crema:

Punem un pumn de stafide si merisoare intr-un pahar cu putin coniac si le lasam sa se inmoaie.

Galbenusurile le batem bine cu zahar, le punem la fiert pe baie de aburi, si dupa ce se ingroasa un pic, adaugam laptele si mai lasam la fiert direct peflacara pana se formeaza o crema consistenta. Lasam la racit crema.

Untul il frecam spuma cu putin zahar pudra si vanilie. Adaugam stafidele si merisoarele in crema de unt. Dupa ce s-a racit crema de oua, o incorporam lingura cu lingura in untul frecat. Crema astfel obtinuta o lasam putin la frigider.

In aceeasi tava in care am copt foile, asezam o hartie de copt si incepem sa montam prajitura.

Asezam prima foaie de aluat, turnam o treime din crema, nivelam usor si asezam urmatoarea foaie, alta treime din crema, ultima foaie si restulde crema. Peste ultimul strat de crema, presaram amestecul de nuca pastrat initial, putina scortisoara si fulgi de cioco.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura condimentata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Postat de simona72

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Perele, se spala, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase... Se separa albusurile de...

Citeste continuarea

Desert placinta taraneasca cu mere

Postat de merisor67

Desert placinta taraneasca cu mere

Pentru umplutura: curatam merele de coaja si interior si le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, asa cum am procedat eu, apoi le calim impreuna cu zaharul si scortisoara pana lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 19:25
Te cred ca-i buna rau Si arata si super bine
la 27.02.2013, 19:27
Super delicioasa!
la 27.02.2013, 19:31
la 27.02.2013, 19:31
NUMAI BUNA POATE FI CU ATATEA BUNATATI
la 27.02.2013, 19:32
iubesc prajiturile cu multa crema ! si mai are si blat ca de bezea ! yoy

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking