Prăjitura "Cremeş inteligent " cu ciocolată neagră

Postat de Cristina_Vivi in Dulciuri
24 Oct 2010 | 7772 vizualizari
Prăjitura "Cremeş inteligent " cu ciocolată neagră

este o reteta by Lena, căreia îi multumesc mult!

Ingrediente

  • 100 g   unt 
  • 8 linguri zahăr 
  • 4 buc ouă 
  • 5 linguri făină
  • 500 ml  lapte de vacă 
  • 100 gr ciocolată neagră

Mod de preparare

 

 

Se separa albusurile de galbenusuri.

Primele le bateti spuma tare si lasati deoparte.

Untul moale(la temperatura camerei) il mixati bine cu zaharul.Apoi adaugati galbenusurile cate unul si mixati bine dupa fiecare.

Apoi adaugati faina, mixati bine, laptele, iarasi mixati si la urma albusurile batute spuma. Amestecati bine.Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt.

Puneti prajitura la cuptor aproximativ o ora, pana se rumeneste bine. Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca bine.

Apoi o rasturnati pe un platou si presarati cu ciocolata neagra , si serviti !

Mie mi+a placut mai mult cand a fost caldă....dar şi  rece este foarte bună !

Pofta bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "Cremeş inteligent " cu ciocolată neagră" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cataif

Postat de privatelaura

Cataif

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei si asezam in forma de copt jumatate din cantitate, formand un strat egal. Nuca o macinam grosier...

Citeste continuarea

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2010, 18:33
tinand cont ca rasplatesti cu portie dubla primul musafir ma asez iar la coada...
la 24.10.2010, 18:37
vin si eu la o feliuta
la 24.10.2010, 18:38
tot ma ispiteste prajiturica asta cu "inteligenta" ei
la 24.10.2010, 18:39
sigur eclerash ....
la 24.10.2010, 18:40
rocsi , chiar te rog ..serveste ,pana mai este ... ca vin fetele ........ ms de f!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking