Prajitura cremoasa

Postat de luminita20_2006 in Prajituri
15 Iul 2010 | 18771 vizualizari
Prajitura cremoasa

Ingrediente

  •  -blat pandispan:
  •  -6 oua
  •  -6 linguri de zahar 
  • -4 linguri faina' 
  • -2,5 linguri cacao
  •  -1lingurita praf de copt 
  • Crema 1
  •  - 200 gr unt 
  • -300 gr crema de nutella
  •  -1 galbenus
  •  -150 gr frisca lichida 
  • CREMA 2 
  • -150 gr frisca lichida
  •  -200 gr iaurt
  • 100 gr smantana(puteti pune ori una ori alta sa fie 300g)
  •  -100 gr zahar
  •  -1 plic gelatina 10gr
  • -zeama de la 1/2 lamaie+zeama de la portocala

Mod de preparare

Se face blatul de pandispan obisnuit. Se separa galbenusurile de albus, Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul in ploaie , dupa care galbenusurile faina cate un pic si cacao amestecata cu praf de copt. Se pune totul intr-o tava dreptunghiulara si se coace 30 min la foc mediu. Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca.

CREMA 1: untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Acesta se amesteca cu crema de nutella cu ajutorul mixerului pana ce devine o compozitie cremoasa, se adauga si galbenusul de ou. Frisca se bate bine apoi se pune peste crema de unt.

Crema 2: Se hidrateaza gelatina cu 100ml apa timp de 10 min. Apoi se pune la topit pe baie de abur. Se amesteca iaurtul si smantana cu zaharul , zeama de lamaie si portocala apoi se pune gelatina.Se da un pic la rece timp in care se bate frisca. Se pune frisca peste iaurt si se amesteca usor. Blatul se taie in doua si se insiropeaza primul blat se pune crema de unt, apoi crema 2 doar jumatate din cantitate.

Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza se pune crema ramasa si se da la frigider 2 ore dupa care se taie si se orneaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cremoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si cocos

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu branza si cocos

Aluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Postat de momo121

Desert prajitura (pasca) turnata cu branza cremoasa de vaci

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.          Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2010, 14:18
Lumi, las 5 furcu si iau o felie!
la 15.07.2010, 14:32
Frumoase si gustoase.
la 15.07.2010, 15:22
tare bine mai arata si ce bune-or fi
la 15.07.2010, 17:17
arata foarte bine....
la 15.07.2010, 18:39
imi si imaginez ce buna a fost...

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking