Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci

Postat de gaby_d in Prajituri
14 Noi 2010 | 39139 vizualizari
Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci

o reteta preluata de la Laura Laurentiu, cu cateva modificari . Multumesc mult Laura, ne-a placut foarte mult!

Ingrediente

Blat
  • 350 grame faina
  • 100 gr untura
  • un ou
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • zahar vanilat
  • o lingurita praf copt
  • apa rece (eu am pus cam 7-8 linguri pentru ca am "scapat" o idee mai multa faina)
Crema de branza
  • 1 kg branza vaci
  • 4 linguri pline smantana
  • 3-4 linguri amidon alimentar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250-300 grame zahar
  • un varf cutit sare
  • 4 galbenusuri
  • coaja rasa lamaie
Bezea
  • 4 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • putina sare

Mod de preparare

Blatul.

Intr-un bol am amestecat bine untura cu faina, zaharul, praful de copt si sarea pana am obtinut un amestec nisipos. Am adaugat oul si am omogenizat dupa care am pus putin cate putin , apa.

Va rezulta un aluat ferm, nelipicios pe care l-am introdus la rece pentru 30 min.

Crema de branza

Amestecati bine toate ingredientele.

Puteti adauga si stafide(copiilor mei nu le plac asa ca eu nu am pus

Scoateti bila de aluat de la frigider, o intindeti cu un sucitor pe blatul de lucru si o transferati intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt.

Turnati deasupra amestecul de branza si introduceti in cuptorul preincazit , pentru aproximativ 20-25 minute la foc mediu.

Scoateti tava de la cuptor (branza trebuie sa fie "legata" bine ) si adaugati , peste, bezeaua obtinuta din mixarea albusurilor cu zaharul (intai mixati albusul cu sare apoi adaugati cate o lingura zahar, mixand dupa fiecare)

Intindeti uniform si introduceti din nou la cuptor, de data aceasta pe treapta superioara, la foc mic, pentru 15 minute; pana ce bezeaua e frumos rumenita.

 

 

SURSA

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu aluat sfaramicios

Postat de mena29

Prajitura cu aluat sfaramicios

Pentru aluat amestecati toate ingredientele si framantati un aluat pe care il i nveliti in folie alimentara si-l dati la rece pentru o ora. Pentru umplutura,amestecati branza cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza de vaci si bezea

Postat de miremirc

Desert prajitura cu branza de vaci si bezea

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat pe care il intindem cu degetele in tava, apoi turnam umplutura. Pentru umplutura: mixam oul cu galbenusurile, cu zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2010, 10:14
neataprima si pap portie dubla nu?zi dai sau sa-mi fac?5f
la 14.11.2010, 10:34
super arata..... chiar azi dimineata am primit si eu mail cu reteta asta.... ce frumoase sunt perlutele alea stralucitoare care se formeaza pe bezea....
la 14.11.2010, 10:38
super gaby
la 14.11.2010, 10:50
Nadina , daaaa, acu' cat este))
Madi, si mie mi-au placut desi nu stiam ca se vor forma
Corina, da, da)
la 14.11.2010, 11:40
buna ..imi dai si mie te rog o bucatica??hai k am facut si eu o praji dar de post ,k de maine incepe postul si am zis k sa poata papa si mama in cursul saptamanii,,,,

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking