Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Postat de miremirc in Prajituri
18 Feb 2012 | 34187 vizualizari
Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Ingrediente

  • Bezea de cocos :
  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 200 g cocos
  • 2 lg faina
  • Crema :  ]
  • 100 ml cafea fiarta
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • Glazura :
  • 120 g ciocolata
  • 40 g unt
  • 40 ml frisca lichida

Mod de preparare

Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.

Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.

Cine doreste, pentru un aspect mai frumos al prajiturii, poate imparti compozitia in 2 si coace 2 foi. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.

Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare sau mai slaba. Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste, amestecand tot mereu. Galbenusurile le adaugam pe rand dupa ce luam cratita de pe foc.

Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce se raceste, tot moale va fi crema .

Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt.

Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic; amestecam mereu pana se omogenizeaza. lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema .

Lasam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.  Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa . Excelenta ! :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea de cocos si cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Negresa din albusuri cu ciocolata si crema de lamaie

Postat de merisor67

Negresa din albusuri cu ciocolata si crema de lamaie

Pentru blat, topim mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adăugăm și ulei. Bine, uleiul poate fi opțional, dar mie îmi place combinția unt + ulei și...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si dovleac copt

Postat de mirela0911

Desert tarta cu mere si dovleac copt

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul. Untul se taie cubulete si cu ajutorul degetelor se framanta usor aluatul pana devine nisipos. Se adauga oul batut si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2012, 10:31
o combinatie delicioasa!!
la 18.02.2012, 10:38
yammmmyy!
la 18.02.2012, 10:48
deci..nu...nu se poate ce mi-a facut...
))))))
la 18.02.2012, 10:49
buna buna
la 18.02.2012, 10:55
ce frumos arata,sigur e delicioasa

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking