Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Postat de miremirc in Prajituri
18 Feb 2012 | 34265 vizualizari
Prajitura cu bezea de cocos si cafea

Ingrediente

  • Bezea de cocos :
  • 8 albusuri
  • 300 g zahar
  • 200 g cocos
  • 2 lg faina
  • Crema :  ]
  • 100 ml cafea fiarta
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 g unt
  • Glazura :
  • 120 g ciocolata
  • 40 g unt
  • 40 ml frisca lichida

Mod de preparare

Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.

Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.

Cine doreste, pentru un aspect mai frumos al prajiturii, poate imparti compozitia in 2 si coace 2 foi. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.

Crema : facem 100 ml cafea la filtru sau espressor, fara zahar, tare sau mai slaba. Cafeaua o amestecam cu praful de budinca de vanilie si punem pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, apoi adaugam zaharul si mai lasam pe foc pana se topeste, amestecand tot mereu. Galbenusurile le adaugam pe rand dupa ce luam cratita de pe foc.

Lasam crema sa se raceasca. Dupa ce se raceste, tot moale va fi crema .

Untul moale, la temperatura camerei il frecam spuma; in el adaugam cate o lingura, treptat din crema rece. Crema obtinuta o intindem peste blatul copt.

Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara pe foc mic; amestecam mereu pana se omogenizeaza. lasam sa se raceasca, apoi intindem peste crema .

Lasam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.  Prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa . Excelenta ! :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bezea de cocos si cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac pascuta

Postat de RuxyRux

Cozonac pascuta

Atunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le...

Citeste continuarea

Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie

Postat de oanapl

Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie

Se pune făina într-un bol și untul rece, tăiat cubulețe și se frământă până când se obține un aluat nisipos. Se adaugă zahărul, sarea, praful de copt și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2012, 10:31
o combinatie delicioasa!!
la 18.02.2012, 10:38
yammmmyy!
la 18.02.2012, 10:48
deci..nu...nu se poate ce mi-a facut...
))))))
la 18.02.2012, 10:49
buna buna
la 18.02.2012, 10:55
ce frumos arata,sigur e delicioasa

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking